Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

„Dăm Crișului o față nouă" - Interviu cu Flavius Chereji (ADVERTORIAL)

„Dăm Crișului o față nouă
Comentează 0

- Chișineu Criș e un oraș important al județului, mi-aduc aminte că acum treizeci de ani avea și un spital foarte bine pus la punct.

- Avea! Bine ați zis, avea. Crișul trebuie să revină acolo unde a fost cândva, acesta este punctul meu de vedere. Este necesară construirea unui spital orășenesc, un spital care să redea siguranța oamenilor cum că sănătatea este pe mâini bune. Vreau să mă implic pentru asta. Noi, liberalii știm că atunci când oamenii vor și administrația trebuie să poată. Un spital orășenesc cu medici buni, bine plătiți, este soluția unui sistem medical performant.

- Acum suntem și în perioada pandemiei de Covid 19, așadar educația capătă un rol foarte important. Cum ar trebui gestionată?

- Calitatea învățământului depinde și de conndițiile pe care administrația le pune la dispoziția copiilor și a dascălilor. Prioritate maximă este extinderea clădirii Liceului Mihai Veliciu, un liceu de referință în județul Arad. Apoi, la fel de importantă este finalizarea școlii din Pădureni. Copiii merită toată atenția noastră, niciun efort nu este prea mare. 

- Să vă gândiți și la modul cum tinerii și-ar putea petrece timpul liber...

- Eu am un proiect care transformă Crișul într-un loc ideal de petrecere a timpului liber. Împreună cu Consiliul Județean, am și avut o discuție cu președintele CJA, dl. Iustin Cionca, vom realiza o importantă faleză pietonală pe malul Crișului, de asemenea, foarte important, mi-am propus ca împreună cu echipa mea să facem mai multe zone de promenadă cu spații verzi și multe locuri de joacă pentru copii. Și în Nădab vreau să facem un parc pentru joaca copiilor. 

- Apoi sportul. Iarăși foarte important!

- Da. Neapărat o pistă pentru atletism în incinta stadionului, din tartan, unde toți cei care vor să facă mișcare să poată alerga dar și pregătirea demersurilor și apoi construirea unui complex sportiv. Aceste lucruri sunt foarte importante, oamenii trebuie să aibă spații generoase pentru sport. 

- Hrana culturală este cea care nu trebuie uitată...

- Bineînțeles! Câteva puncte importante aici, vreau să amenajăm o zonă pentru evenimente culturale, un amfiteatru în piața Avram Iancu. Pentru că relansez complet viața culturală a orașului nostru, vreau să fie o normalitate accesarea de fonduri europene în Chișineu Criș, nu dezvoltăm Crișul din impozitele oamenilor, din contră, păstrăm nivelul impozitelor la minim și aducem fonduri europene nerambursabile pentru dezvoltare. Asta înseamnă administrație performantă, nu să împovărezi oamenii cu taxe și impozite pentru ca tu să plantezi o floare sau să plombezi un drum. Pentru toate acestea sunt programe naționale de dezvoltare și fonduri europene. Pe acestea mă voi axa. Dar să nu uităm ce cred că este foarte important, infrastructura...

- Da, exact, infrastructura!

- Aici știu ce vreau și știu și cum. Realizăm rețeaua de canalizare pluvială. Construim împreună cu Consiliul Județean, am vorbit cu domnii Cionca și Bîlcea personal acest subiect, o centură ocolitoare. Scot traficul greu din Criș. Punct! Fără discuții și alte negocieri, traficul greu nu mai are ce căuta în Criș. Construim o parcare etajată în zona centrală a orașului. De asemenea, vreau realizarea unei piste de biciclete către Socodor, alte parcări și, cum am mai spus, locuri de joacă în zona blocurilor. Nu voi uita nici drumurile agricole care trebuie amenajate.

- E ceva de muncă...

- Este și știu că în final Crișul va avea o altă față. Contați pe mine!

A consemnat Sorin Ghilea

Comandat de PNL Arad, executat de Sc Lexus Publicitate SRL , cod mandatar 21200012

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite