Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Cutremur în Turcia și Siria - Un nou seism, cu magnitudinea de 5,7. Bilanț actualizat: cel puțin 5000 de oameni au murit.

Cel puțin 5.000 de oameni și-au pierdut viața și peste 24.000 sunt răniți în urma celor 2 catastrofale cutremure care au lovit, luni, Turcia și Siria. Numeroase clădiri s-au prăbușit în regiunile afectate, iar echipele de salvare scot de la o oră la alta noi victime de sub ruine. Mați dimineață s-a înregistrat ăn estul Turciei o nouă repică puternică. Citește pe Realitatea.net actualizările privind situația din cele 2 țări grav afectate de tragedie. 

Cutremur în Turcia și Siria - Un nou seism, cu magnitudinea de 5,7. Bilanț actualizat: cel puțin 5000 de oameni au murit.
Comentează 0

Două sute patruzeci şi trei de replici ale cutremurelor care au lovit luni Turcia şi Siria au fost înregistrate în regiunea de frontieră turco-siriană până în prezent, potrivit datelor furnizate de AFAD, organismul public de gestionare a situaţiilor de urgenţă din Turcia, informează DPA.

Acest bilanţ revizuit a fost anunţat de preşedintele AFAD, Yunus Sezer, marţi dimineaţă.

Un avion din Algeria cu ajutoare pentru Siria a aterizat marți pe Aeroportul Internațional Alep. La bord este și o echipă de 110 salvatori din cadrul Protecției Civile pentru a participa la operațiunile de căutare și salvare în urma cutremurelor de luni. 

De asemenea, un ajutor de 500 de kilograme de haine de iarnă a fost trimis către Siria de comunitatea arabă din Suedia.

Marți dimineață, avioane care transportau ajutoare din Irak și Iran, inclusiv alimente, medicamente și pături, au sosit pe Aeroportul Internațional Damasc din Siria, a informat presa de stat siriană SANA.

Ajutoarele internaționale pentru zonele afectate de cutremurele din Turcia și Siria continuă să fie anunțate. Potrivit preşedintelui turc Recep Tayyip Erdogan, 45 de ţări şi-au oferit până acum ajutorul. Potrivit observatorilor internaționali însă, situația din Siria este disperată. Doar Rusia a răspuns oficial la apelul Damascului. Peste 300 de militari ruşi sunt deja la faţa locului pentru a ajuta echipele de intervenţie. Și ONU a anunțat ca ajutorul furnizat "să ajungă la sirienii de pe întreg teritoriul", dintre care o parte nu se află sub controlul guvernului. În zonele controlate de rebeli, în nord-vestul Siriei, la frontiera cu Turcia, au fost număraţi cel puţin 700 de morţi.

Drumul dintre Gaziantep și Adana s-a prăbușit după cutremurul ce a lovit luni sudul Turciei și Siria.

Incendiu puternic izbucnit în portul turc Iskenderun de la Marea Mediterană și fum negru dens, din cauza containerelor ce s-au răsturnat după cutremurele de luni. 

Sursa: realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite