Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Culmea antivaccinismului: să fii bolnav, să ai nevoie de transfuzie, dar să nu accepţi decât „sânge pur”

Teoriile conspiraioniste au atins un nou nivel. Astfel, s-a ajuns până acolo încât sunt persoane care au nevoie disperată de transfuzii, dar refuză să primească sânge de la donatori vaccinaţi, pe motiv că sângele lor n-ar mai fi pur. Pur şi simplu te doare mintea...

Culmea antivaccinismului: să fii bolnav, să ai nevoie de transfuzie, dar să nu accepţi decât „sânge pur”
Comentează 2

Dezinformările despre COVID-19 au dat naştere unei aşa-numite mişcări a „sângelui pur”, informează AFP. Potrivit adevarul.ro, un cuplu care se opune vaccinurilor a refuzat o transfuzie pentru o operaţie vitală de teama unei contaminări, iar o organizaţie a început să îi pună în legătură pe donatorii nevaccinaţi.

Această mişcare promovează teorii ale conspiraţiei potrivit cărora primirea unor transfuzii de la persoane vaccinate împotriva COVID-19 ar „contamina" sângele.

Aceste teorii nu se bazează însă „pe nicio dovadă ştiinţifică", a declarat Katrine Wallace, medic epidemiolog la Universitatea Illinois din oraşul american Chicago.

„Dacă sângele unei persoane vaccinate este donat unei persoane care nu este vaccinată, persoana care primeşte transfuzia nu devine vaccinată", a explicat ea.

Recent, un cuplu neozeelandez s-a opus unei operaţii chirurgicale programate pentru salvarea vieţii bebeluşului lor, temându-se că acesta va primi sânge de la un donator vaccinat.

Un tribunal le-a retras temporar custodia copilului pentru a permite intervenţia medicală, însă acest caz a devenit emblematic pentru activiştii antivaccin.

Intraţi AICI pentru detalii.

Sursa foto: activenews.ro

Fotografia are rol ilustrativ

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite