Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Cu peste 37%, PNL sărbătorește victoria în Arad; primarul Gheorghe Falcă pleacă la Bruxelles

Liberalii arădeni sărbătoresc victoria. Cu peste 37% din voturile valabil exprimate, Partidul Național Liberal și-a consolidat poziția în județ, clasându-se pe primul loc. Iar ceea ce este de asemenea foarte important, Gheorghe Falcă, candidatul filialei arădene, a obținut fără niciun fel de probleme locul în Parlamentul European pe care îl viza.

Cu peste 37%, PNL sărbătorește victoria în Arad; primarul Gheorghe Falcă pleacă la Bruxelles
Comentează 5

După rezultatele obținute în alegerile de ieri, liderii PNL Arad au venit astăzi în fața presei. Este vorba de primarul Gheorghe Falcă, președintele PNL Arad și proaspăt europarlamentar; Iustin Cionca, președinte al Consiliului Județean Arad și prim-vicepreședinte al filialei; deputatul Glad Varga; Sergiu Bîlcea, președinte al Organizației Municipale și vicepreședinte al CJA; Geanina Pistru, vicepreședinte al Organizației Municipale; viceprimarul Călin Bibarț; Răzvan Cadar, vicepreședinte al Consiliului Județean Arad și secretar general al PNL Arad și Lazăr Faur, vicepreședinte al Organizației Municipale. „Organizația din Arad a PNL este pe locul al V-lea în țară, cu un procent de 37,19%. Suntem bucuroși că am obținut această performanță. Este pentru prima dată în istorie  după 1990 când PNL este numărul 1 într-un scrutin, iar contribuția Aradului a fost substanțială. Vreau pe această cale să mulțumesc arădenilor pentru sprijin, precum și echipei PNL Arad”, a declarat primarul Gheorghe Falcă.

Pe 4 iunie pleacă la Bruxelles

În continuare acesta susține că pe 4 iunie va pleca la Bruxelles, însă are la dispoziție o perioadă de 15-30 de zile pentru a renunța la funcția de primar. „De 9 ani sunt în Consiliul Regiunilor, astfel încât nu voi merge să caut diverse birouri pe holuri și nici nu voi căuta pe internet cum se numesc liderii de grup”, a mai spus președintele PNL Arad. Falcă estimează că PNL va trimite în Parlamentul European zece europarlamentari, iar PMP și UDMR câte doi, astfel încât „zestrea” României pentru PPE va fi de 14 mandate.

Una dintre prioritățile europarlamentarului Falcă va fi, conform propriilor declarații, reducerea birocrației, având în vedere că procedurile legate de atragerea de fonduri s-au îngreunat substanțial în ultimii ani. Cât despre avantajele directe de care beneficiază arădenii de pe urma faptului că România este în UE, acesta a dat un exemplu concret: „Beneficiile europene în România și în județul Arad sunt foarte mari. Din 2007 și până în prezent, arădenii au obținut 1,7 miliarde de euro ca subvenții pentru agricultură.”    

„Un final de ciclu”

În continuare, Sergiu Bîlcea, a vorbit despre faptul că Aradul a ajuns la un sfârșit de ciclu și un nou început. „Votul de ieri a fost un vot important pentru arădeni. Este un final de ciclu, dar un nou început. Arădenii au transmis un mesaj clar, că se dorește continuarea luptei împotriva corupției”, a spus Bîlcea.

Iustin Cionca, șeful de campanie al PNL Arad, a ținut să menționeze că partidul pe care îl reprezintă a obținut voturile a 67.000 de arădeni, câștigând alegerile în municipiu și în toate orașele, chiar și în cele conduse de primari de o altă culoare politică. De asemenea, Partidul Național Liberal a reușit să se impună și în comunele mari. „Ne-am atins ținta de a avea un europarlamentar al Aradului. Ne-am dorit să avem la Bruxelles un om care să fie alături de noi”, a spus Cionca.

Viceprimarul Călin Bibarț susține că din punctul său de vedere rezultatele de ieri reprezintă o recunoaștere a consecvenței liberalilor. „Rezultatele nu sunt decât o recunoaștere a consecvenței noastre, atât în politica locală, cât și în administrație. Cu siguranță, dacă vom avea legi noi, mai pragmatice, vom avea și rezultate mai bune”, a afirmat Bibarț.

La rândul său, Geanina Pistru susține că rezultatul obținut de PNL Arad era unul previzibil. „Din 2004 ne-am obișnuit să câștigăm. Asta, pentru că am știut să fim alături de cetățeni. De 16 ani am dovedit că suntem o echipă. La următoarea întâlnire vom veni în fața dumneavoastră și vă vomprezenta candidatul partidului pentru Primăria Municipiului Arad”, a ținut să spună Geanina Pistru.

Glad Varga: „Arădenii au dovedit că sunt parteneri ai președintelui României”

În ceea ce-l privește, tânărul deputat Glad Varga mulțumește arădenilor care au ieșit la vot și mai ales celor care au votat lista Partidului Național Liberal. „Prin votul de ieri, prin prezența înregistrată la referendum, arădenii au dovedit că sunt parteneri ai președintelui României și susțin că legile trebuie să fie respectate. Iar noi, prin munca noastră, a tuturor, am reușit să atragem nu doar voturile cetățenilor care ne sunt alături în mod tradițional, ci și a cetățenilor care erau sceptici cu alte prilejuri”, a declarat Glad Varga.

Pentru secretarul general al PNL Arad, Răzvan Cadar, votul de ieri al arădenilor a reprezentat de fapt o palmă dată PSD. „Arădenii ne-au arătat că noi ne îndreptăm într-o direcție bună și au dat o palmă PSD”, a spus Cadar, în timp ce Lazăr Faur susține că de mâine începe pregătirea unui nou proiect pentru Arad. „Mesajul meu este: dragi arădeni, veniți alături de echipa câștigătoare, veniți alături de noi”, a afirmat vicepreședintele Organizației Municipale

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite