Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Cu cât au fost amendate firmele de construcţii care au murdărit carosabilul pe străzile Frăţiei şi Economului

Polițiștii locali cu atribuții în domeniul protecției mediului au aplicat, în ultima săptămână, două amenzi în sumă de 2.000 lei firmelor constructoare ce execută lucrări de construcții pe strada Frăției, respectiv Economului, pentru noroiul de pe carosabil.

Cu cât au fost amendate firmele de construcţii care au murdărit carosabilul pe străzile Frăţiei şi Economului
Comentează 0

„Astfel, în arealul menționat, s-a identificat noroi și pietriș provenit din incinta șantierului aflat în perimetrul respectiv, firmele constructoare nerespectând obligația de a asigura curățarea anvelopelor mijloacelor de transport la ieșirea din șantier pe drumurile publice. Pe lângă aspectul insalubru, s-au creat dificultăți de deplasare în zona respectivă atât pietonilor cât și celorlalți participanți la trafic.

Având în vedere faptul că în urma numeroaselor semnalări ale cetățenilor prin Dispeceratul DGPL Arad au fost identificate și sancționate mai multe fapte contravenționale recurente prin care se ignoră prevederile actului normativ mai sus menționat, activitatea de monitorizare este organizată periodic de către polițiștii locali.

După avertizarea prealabilă, reprezentanții firmelor constructoare au fost sancționați, aplicându-se ca măsură complementară obligația de curățare a zonei afectate, urmând ca ulterior să fie amendați în mod repetat până în momentul adoptării unei conduite conforme prevederilor HCLM nr. 162/2006.

DGPL Arad reiterează că potrivit art.6, pct.6 din HCLM 162/2006 «instituțiile publice, agenții economici, celelalte persoane juridice sunt obligate să asigure curățarea mijloacelor de transport și a utilajelor la intrarea acestora pe drumurile publice din șantiere, zone agricole, etc., utilizând orice mijloc propriu prin care se îndepărtează noroiul de pe anvelope în așa fel încât acesta să nu fie împrăștiat pe carosabil».

Nerespectarea reglementărilor legale se sancționează cu amendă cuprinsă între 700 și 1000 de lei”, susţin reprezentanţii Poliţiei Locale Arad.

Sursa foto: Poliţia Locală

 

Galerie foto (2)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite