Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Coronavirusul în Europa: cancelarul austriac anunță că situația este gravă, Irlanda, Germania și Franța introduc noi restricții

Peste tot în Europa se introduc noi restricții pentru combaterea coronavirusului.

Pentru cancelarul Sebastian Kurz, situația creată de coronavirus a atins deja un „nivel foarte îngrijorător” în mai multe state federale. Pentru a preveni un al doilea blocaj, sunt necesare măsuri mai stricte, scrie ziarulromanesc.at. Irlanda, Germania și Franța introduc noi restricții.

Coronavirusul în Europa: cancelarul austriac anunță că situația este gravă, Irlanda, Germania și Franța introduc noi restricții
Comentează 0

„În prezent, observăm o răspândire masivă a virusului în unele orașe și țări din Europa, ceea ce face necesară combaterea acestuia cu măsuri foarte drastice”, a declarat cancelarul într-un comunicat emis agenției de presă austriece –  APA.

„Trebuie să fie clar pentru toată lumea din țară: situația este gravă. O nouă rată de infecție, cum ar fi în țara vecină, Cehia, ar avea efecte fatale asupra locurilor de muncă și companiilor, ar aduce sistemul de sănătate la limitele capacității sale și ar provoca de facto un al doilea blocaj”, a mai spus cancelarul.

Intrați AICI pentru detalii.

Cetăţenii irlandezi nu vor mai avea dreptul să se viziteze unii pe ceilalţi, iar regiunile de la frontiera cu Irlanda de Nord vor fi supuse unor noi restricţii severe pentru a lupta împotriva răspândirii pandemiei de coronavirus, a afirmat miercuri premierul Micheal Martin, citat de AFP. De asemenea, cancelarul Angela Merkel a anunţat miercuri seară, la finalul unei reuniuni cu responsabilii celor 16 landuri federale, că Germania va introduce noi măsuri mai restrictive pentru a încerca să lupte împotriva unei resurgenţe a pandemiei de COVID-19. Și Parisul a înăsprit restricțiile iar guvernul francez a reinstaurat, miercuri, prin decret, starea de urgenţă sanitară, din cauza extinderii epidemiei de COVID -19, informează și g4media.ro.

Intrați AICI pentru detalii.


Scrie un comentariu

trimite