Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică în ciuda avertismentelor SUA

Coreea de Nord a lansat duminică un proiectil neidentificat, din apropierea coastei de vest, au anunțat surse militare din Coreea de Sud, citate de Reuters.

Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică în ciuda avertismentelor SUA
Comentează 0

Un oficial militar a declarat că nu a fost clar imediat despre ce tip de proiectil este vorba. Agenția de presă sud-coreeană Yonhap, preluată de Reuters, afirmă că pare a fi fost o rachetă balistică.

Lansarea a avut loc din regiunea Kusong, la nord-vest de Phenian, unde Coreea de Nord a mai efectuat deja testări ale rachetei cu rază medie de acțiune pe care se presupune că o proiectează.

În urmă cu două săptămâni, o rachetă nord-coreeană s-a prăbușit la numai câteva minute de la lansare. În ultimele două luni, Coreea de Nord a efectuat patru teste cu rachete balistice, toate nereușite. De la începutul anului, Phenianul a testat diferite tipuri de proiectile, într-un ritm fără precedent, observă Reuters. Experții în armament consultați de agenție cred că testele au dus totuși la unele progrese tehnice.

Statele Unite au lansat mai multe avertismente îndreptate spre Phenian, ultimul rostit de vicepreședintele american. Mike Pence a recomandat Phenianului sa nu puna la incercare ”hotararea” lui Donald Trump fata de programele balistic si nuclear nord-coreene.

"Vom opune un raspuns zdrobitor si eficient oricarei utilizari a armelor conventionale si nucleare”, a declarat oficialul american în timpul unei vizite în Coreea de Sud.

Donald Trump, care a lansat la rândul său mai multe declarații spre Coreea de Nord, a cerut în mod special Chinei să facă presiuni asupra aliatului său de la Phenian.

Sursa realitatea.net


Scrie un comentariu

trimite