Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică deasupra Japoniei

Kim Jong Un recidivează. Coreea de Nord a lansat, vineri dimineață, o rachetă care a traversat spațiul aerian al Japoniei, la doar trei zile după ce Consiliul de Securitate al ONU a adoptat noi sancţiuni împotriva regimului de la Phenian, anunță BBC. Reamintim că pe 3 septembrie, un cutremur de 6,3 pe scara Richter a avut loc în Coreea de Nord dupa ce Kim Jong Un a efectuat un al şaselea test nuclear.

Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică deasupra Japoniei
Comentează 0

Vineri dimineață, racheta a fost lansată de lângă Phenian, iar Japonia și-a avertizat cetăţenii să se adăpostească, în timp ce Coreea de Sud a solicitat convocarea de urgență a Consiliulu de Securitate al ONU. Între timp, Statele Unite și Coreea de Sud analizează circumstanțele în care această rachetă a fost lansată.

Acest nou test al Phenianului vine după ce, la 12 septembrie, aceeași structură ONU a adoptat în unanimitate rezoluţia înaintată de Statele Unite care prevede impunerea de noi sancţiuni împotriva Coreei de Nord, scrie Mediafax. Recent, Seulul a avertizat în privinţa unor noi teste pe care Phenianul urmează să le efectueze, iar ca reacţie, Armata sud-coreeană a desfăşurat mai multe exerciţii militare în Marea Japoniei.


Scrie un comentariu

trimite