Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Construcţiile ilegale din zona Mărului au început să fie demolate (FOTO şi VIDEO)

Construcţiile ilegale ridicate în zona Mărului au început să fie demolate. Anunţul a fost făcut astăzi de primarul Călin Bibarţ. Asta, în condiţiile în care la începutul anului, mai precis pe 19 ianuarie, deţinătorii imobilelor ridicate cu încălcarea legii au fost somaţi să le dărâme.

Ulterior, primarul Călin Bibarţ a ţinut să precizeze că se vor căuta soluţii pentru a se veni în sprijinul persoanelor care întrunesc condiţiile pentru a beneficia de ajutor social.

Construcţiile ilegale din zona Mărului au început să fie demolate (FOTO şi VIDEO)
Comentează 2

 „În municipiul Arad nimeni nu are voie să ocupe ilegal un teren și mai mult, să construiască fără autorizații. Punctul de vedere al Primăriei este foarte clar: posibilitatea ca cineva să ocupe fără drept un teren sau spațiu care aparține arădenilor este nulă.

În această locație, după relocarea persoanelor, vom construi și dezvolta o zonă de agrement pentru toți arădenii.

Cu toate acestea nu rămânem  nepăsători la dificultățile cu care se confruntă aceste familii, multe dintre ele cu copii, monoparentale sau bătrâni singuri. Am început să identificăm soluții pentru a le oferi un sprijin celor care se încadrează spre a beneficia de locuințe sociale. Pentru restul, am început discuțiile către un parteneriat cu societatea civilă și ONG-uri ca să le oferim o alternativă decentă familiilor care nu au alte soluții.

Vreau să asigur arădenii că nimeni nu rămâne pe străzi, fără un ajutor din partea administrației, însă nu tolerăm acțiunile ilegale puse pe seama greutăților cotidiene”, spunea la vremea respectivă  Călin Bibarț.

Primele şapte locuinţe au fost puse la pământ

Astăzi, edilul a ţinut să menţioneze că primele şapte locuinţe din zonă au fost puse deja la pământ, iar acţiunea va continua şi în perioada următoare.

„Aşa cum am anunţat din timp, sunt construcţii ilegale pe terenurile municipalităţii şi aşa cum spuneam ele trebuie să dispară de aici. În partea dreaptă va fi o zonă de agrement. Primele şapte locuinţe de pe strada Sabinelor a căror proprietari au înţeles şi le-au eliberat sunt deja puse la pământ de Recons, iar în perioada următoare vom contina acţiunea. Sper eu să fie înţelegători şi să părărească zona de bună voie. Pe partea socială ne păstrăm în continuare disponibilitatea pentru a-i ajuta pe cei în nevoie, în cadrul legal existent.

Pentru VIDEO intraţi AICI.

Foto: Captură video Facebook Călin Bibarţ

Galerie foto (3)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite