Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Consiliul Județean Arad aprobă cofinanțarea proiectului „Dezvoltarea sistemelor de energie regenerabilă în Algyo și Arad”

Proiectul „Dezvoltarea sistemelor de energie regenerabilă în Algyo și Arad”, inițiat de Compania de Apă Arad, va fi cofinanțat cu 2% din valoare de către Consiliul Județean Arad.  Proiectul propus de Compania de Apă Arad vizează implementarea a cinci centrale fotovoltaice în regiunea Algyo și Arad, cu scopul de a promova utilizarea energiei regenerabile și de a reduce consumul de energie electrică convențională. Aceste centrale fotovoltaice, alături de alte măsuri de eficiență energetică, vor contribui la reducerea impactului asupra mediului și la optimizarea costurilor.

Consiliul Județean Arad aprobă cofinanțarea proiectului „Dezvoltarea sistemelor de energie regenerabilă în Algyo și Arad”
Comentează 0

Valoarea totală a investiției este de 4.444.187,30 lei, fără TVA, iar durata estimată de execuție a proiectului 16 luni, dar nu mai târziu de finalul lunii decembrie 2026. Sistemele de producere a energiei regenerabile vor fi amplasate în Uzina de apă Nădlac, Stația de epurare Nădlac, Uzina de apă Pecica, Stația de epurare Curtici, Uzina de apă 3 Arad. În plus, se vor achiziționa două mijloace de transport auto electrice necesare pentru a asigura activitatea de gestionare și întreținere a celor 5 centrale fotovoltaice și o stație de încărcare lentă a vehiculelor electrice.

Consiliul de administrație al S.C. Compania de Apă Arad S.A. a aprobat participarea la implementarea acestui proiect în parteneriat cu autoritatea locală Algyo din Ungaria. Valoarea totală a proiectului este de 6.411.471,28 lei cu TVA inclus, respectiv 1.288.660,24 euro cu TVA.

Consiliul Județean Arad va contribui la finanțarea proiectului cu un procent de 2% din valoarea investiției aferente obiectivelor din proiect aflate în proprietatea Județului Arad, reprezentând suma de 53.396,52 lei. „Apreciez eforturile depuse de Compania de Apă Arad S.A în elaborarea acestui proiect și sunt încrezător că, prin colaborarea noastră și a autorităților locale din Ungaria, vom reuși să îl implementăm cu succes. Acest proiect reprezintă un pas important către un viitor mai durabil și mai ecologic pentru comunitatea noastră. Trecerea la surse de energie regenerabilă este esențială pentru reducerea emisiilor de carbon și pentru protejarea mediului nostru înconjurător. Centralele fotovoltaice propuse vor contribui la diversificarea surselor noastre de energie și la reducerea dependenței de combustibilii fosili. În plus, acest proiect nu numai că va aduce beneficii în ceea ce privește protecția mediului, dar va și sprijini economia locală, prin crearea de locuri de muncă și prin reducerea costurilor pe termen lung asociate cu energia convențională”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite