Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Cimitirul din Cuvin, vandalizat de oi; localnic tăiat la gât de un cioban (FOTO şi VIDEO)

Conflictul dintre cei care lucrează pământul şi crescătorii de animale e vechi de când lumea. Şi în judeţul Arad au fost nenumărate cazuri în care culturile oamenilor au fost distruse din cauza unor ciobani neatenţi sau rău intenţionaţi, dar ceea ce s-a întâmplat aseară la Cuvin denotă faptul că unii nu mai respect pentru nimic, nici măcar pentru morţi.

Cimitirul din Cuvin, vandalizat de oi; localnic tăiat la gât de un cioban (FOTO şi VIDEO)
Comentează 0

Samir Dănilă, unul dintre cititorii site-ului nostru, ne-a contactat aseară pentru a se plânge că un oier din Cuvin a intrat cu animalele în cimitir şi, cum era de aşteptat, au dat iama pe mormite, distrugând florile puse şi murdărind aleile şi bordurile. „Prima dată a venit cu oile în faţa casei mele şi au început să-mi mănânce prunele. Au dat chiar să urce pe pomi, să rupă pomii... I-am cerut ciobanului să plece şi a mers la vecinul, iar ulterior, pe la 9 seara, a intrat cu ele în cimitir unde au făcut prăpăd. Este o adevărată bătaie de joc. Am chemat Poliţia şi aştept să se ia măsuri împotriva vinovaţilor”, ne-a povestit Samir Dănilă.

În această dimineaţă, acesta a mers din nou la cimitir, a fotografiat câteva mormite distruse de oi şi a filmat reacţia unui aparţinător când a văzut urmele lăsate de trecerea animalelor pe mormântul familiei.

Ce spun reprezentanţii Poliţiei

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad, între cimitir şi păşune nu ar exista gard despărţitor, dar ciobanul a fost sancţionat contravenţional. „Un cioban de 40 de ani, din Păuliş, a fost sancţionat contravenţional. Trebuie spus însă că între cimitir şi păşune nu există gard despărţitor”, a declarat Claudia Iuga, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad.

Cu gâtul tăiat

Din păcate, Samir Dănilă nu este la prima experienţă neplăcută cu ciobanii din Cuvin. Bărbatul povesteşte că în urmă cu câţiva ani, unul dintre aceştia a încercat să-i taie gâtul. „A vrut să-mi taie gâtul cu cuţitul. Şi acum am cicatricea. Am fost internat în spital, de unde am luat şi o infecţie nozocomială. După cele întâmplate, au venit mascaţii şi l-au săltat, iar acum nu mai stă şi nici nu mai lucrează în Cuvin”, a mai spus Dănilă.





Galerie foto (10)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite