Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Cermei - Un nou cămin cultural și alte investiții pentru cetățenii comunei

Cermei - Un nou cămin cultural și alte investiții pentru cetățenii comunei
Comentează 0

Una dintre cele mai eficiente administrații locale din județul Arad este primăria Cermei. De curând primarul comunei, Ioan Vesa, a reușit să lege Cermeiul de Șicula prin noua magistrală de gaz. S-au făcut eforturi deosebite de Primărie astfel încât fiecare cetățean din Cermei să aibă gazul matan tras la poartă. Nu a fost ușor să implementeze un astfel de proiect pentru că doar lungimea magistralei din Șicula la Cermei este de 14-15 km, dar a fost realizată. Iată că atunci când există voință și, mai ales, respect pentru cetățeni se pot face lucruri foarte frumoase.

Dar asta nu este totul pentru că primarul Ioan Vesa are proiecte care deja au primit finanțare, astfel încât noi lucrări de construcție se conturează în comună. Am stat de vorbă cu primarul referitor la ceea ce a realizat în ultima perioadă pentru comua Cermei și implicit despre proiectele câștigate de comună.

,,Unul dintre proiectele mari de care mă bucur este construcția noului cămin cultural, ce include și o sală de evenimente, fiind o construcție de anvergură. De fapt putem spune că prin poziția unde se construieste va deservi cu usurință și cetățenii din Șomoșcheș. Este un proiect cu finanțare prin CNI, avem deja asigurată finanțarea iar lucrările au început, fiind la stadiul de fundație. Grădinița nouă este funcțională și am achiziționat câteva piese ca mobilier de curte, astfel încât cei mici să se poată bucura de toate dotările și în aer liber. Am primit deja și cota de 15 milioane lei prin proiectul A. Saligny, pentru asternerea celui de al doilea strat de asfalt pe străzile din Cermei, Somoșcheș și Avram Iancu. Un alt proiec câștigat este cel referitor la o bază sportivă de TIP 2 care se va construi la Cermei, fiind deja în faza de licitație și include un teren sintetic, un bazin de înot și vestiare. Avem un proiect pentru extindere apă și canalizare la Șomoșcheș, în valoare de șase sute mii lei. Din care 300 mii lei din bugetul local și 300 mii lei de la C.J.Arad, cărora vreau să le mulțumesc pentru sprijin și colaborare. Tot din bugetul local am construit și șase poduri la iesirea de pe străzi spre centura localității Cermei. Tot la Cermei am amenajat un parc de copii împrejmuit, iar în spatele noii grădinițe am pregătit terenul, în vederea construcției unui teren de sport. Acolo am fost nevoiți să ridicăm nivelul solului prin depunerea unui strat gros de pământ, urmând ca în curând să începem construcția terenului cu fonduri din bugetul local. De asemenea la liceul din Cermei am schimbat terenul sintetic, cel vechi fiind deteriorat, iar acum reabilităm și câteva săli de clasă acolo unde este necesar. La Șomoșcheș am construit patru poduri cu bani de la bugetul local, tot legat de centura localității Șomoșcheș. În fața școlii și a bisericii din Șomoșcheș am amenajat o parcare de 70 metri și tot acolo, în centrul localității, am regularizat cursul pârâului prin excavare și am umplut cu pământ locul bălții, atfel încât sa îi dăm o înfățisare adecvată. De asemenea tot pentru localitatea Șumușcheș am achiziționat din bugetul local un clopot pentru capelă în valoare de 100 milioane.

Anul acesta am pietruit un drum agricol, paralel cu calea ferată în lungime de 5 km, pentru deservirea fermierilor. Am adus de asemenea piatră și am așternut-o pentru legătura drumurilor agricole cu drumul județean între localitățile, Cermei și Avram Iancu, precum și Cermei și Sepreuș, astfel încât să se poată ieși cu utilajele în siguranță de pe drumurile agricole. Mai avem de construit alte poduri între centură și străzi, deoarece cele vechi erau colmatate și mai ales nu aveau lățimea corespunzătoare, iar standardul este de 6 m lățime. De asemenea am construit și timpane. Referitor la gaz putem spune că mereu se racordează cetățenii, iar anul acesta se vor face branșamente și în localitatea Șomoșcheș. Mai avem încă multe de făcut, dar fiecare lucru se va face în funcție de finanțările pe care le obținem pentru lucrările mari , iar cele mici se fac din bugetul local. Ne dorim o comună modernă în care omul de rând să fie mulțumit de condițiile pe care le creează administația locală”. a spus primarul Ioan Vesa.

Galerie foto (67)