Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Cel puțin 100 de mineri din Valea Jiului, blocați în subteran

Peste 100 de mineri de la exploatarea de cărbune Livezeni, din Valea Jiului, au refuzat să iasă din subteran de mai bine de 12 ore. Ei sunt nemulţumiţi că salariile vor fi plătite cu întârziere.

Cel puțin 100 de mineri din Valea Jiului, blocați în subteran
Comentează 0

Într-o intervenție la Realitatea PLUS, Alin Sîn, președintele executiv al Sindicatului "Muntele" a oferit mai multe amănunte despre protestul minerilor.

Alin Sîn: „Situația este neschimbată, sunt peste 100 de persoane blocate în subteran. Revedicările sunt de bun simț, minerii își cer drepturile. (…) Problema e una corectă, pe care o ridică colegii. Mă întreabă cum trăim până în 26. Veniturile sunt modeste și mulți din colegi trăiesc de la plată la avans. Avem întârzieri pe tichete de masa de zece luni, pe transport de unspreceze luni. Nu putem pune pe masa o pâine, e o situație a majorității colegilor. Problemele sunt foarte grave. Avem asigurarea că până în 26 februarie identificăm niște surse pentru ca aceste sume să fie achitate. (…) În minerit, când oprești activitatea, nu vei obține nici bruma de venituri pe care o obțineai în activitatea zilnică. Dacă oprim munca e un pericol pe toate planurile.”

Miercuri după-amiază, peste 100 de angajați din schimburile 1 şi 2 de la exploatarea de cărbune Livezeni au refuzat să iasă din subteran la finalul programului de lucru.

Potrivit administratorului special al Complexului Energetic Hunedoara, Cristian Roşu, minerii nu vor să accepte ca salariile să fie achitate până pe 26 februarie, aşa cum s-a convenit miercuri dimineaţă la finalul unui alt protest spontan.

Salariile minerilor din Valea Jiului ar fi trebuit achitate în data de 15 a lunii, însă acestea au fost întârziate din cauză că societatea a rămas fără jumătate din fondurile necesare pentru plata acestora.

Sursa: realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite