Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Ce spune Florin Farcașiu, primarul comunei Târnova, după ce a pierdut definitiv procesul cu ANI

Declarat incompatibil în noiembrie 2016, Florin Farcașiu, primarul comunei Târnova, cel mai vechi primar liberal din țară, a pierdut definitiv, la Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ), procesul cu Agenția Națională de Integritate.

Ce spune Florin Farcașiu, primarul comunei Târnova, după ce a pierdut definitiv procesul cu ANI
Comentează 1

Potrivit soluției date vineri, ÎCCJ a decis: „Admite recursul declarat de pârâta Agenţia Naţională de Integritate împotriva Sentinţei civile nr. 59 din 14 februarie 2017 a Curţii de Apel Timişoara – Secţia de contencios administrativ şi fiscal. Casează sentinţa atacată şi, rejudecând respinge acţiunea reclamantului, Farcasiu Florin, ca neîntemeiată Definitivă”. Asta, în condițiile în care inițial Farcașiu câștigase în primă instanță, la Curtea de Apel Timișoara.

Dar ce îi reproșează primarului angajații ANI. Potrivit site-lui instituției, acesta „s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 26 iunie 2012 – 29 iunie 2014 întrucât a deținut simultan funcția de primar și calitatea de membru în Consiliile de Administrație ale Școlii Gimnaziale Tîrnova și Școlii Gimnaziale Agrișu Mare, Județul Arad, participând totodată, în calitate de reprezentant al Primăriei, la 33 de ședințe ale consiliilor de administrație ale celor două unități de învățământ”.

Aflat la numai un pas să rămână fără mandatul de primar, Florin Farcașiu ne-a declarat că din punctul său de vedere nu este încă totul pierdut. „Respect soluția instanței supreme și aștept motivarea care va veni probabil în câteva săptămâni, după care mă voi decide cum voi proceda pe viitor. Depinde de ce va scrie acolo. În situația mea, unii primari au câștigat procesul, alții l-au pierdut, depinde de completul care i-a judecat. Eu am fost mai ghinionist”, a spus Farcașiu.

Florin Farcașiu a fost ales pentru prima dată primar al comunei Târnova în 10 ianuarie 1990, imediat după Revoluție. De atunci a participat la toate alegerile locale pe care le-a câștigat.

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite