Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Ce să nu-i lipsească prichindelului din garderoba de iarnă?

Ce să nu-i lipsească prichindelului din garderoba de iarnă?
Comentează 0

Probabil că dacă ești mamă, mai mult ca sigur că stai și ai grijă cum îl îmbraci pe bebe de fiecare dată când ieșiți în parc la plimbare sau chiar până în fața blocului. Și stai și te tot întrebi dacă l-ai îmbrăcat prea gros și o să transpire sau dacă nu l-ai îmbrăcat prea subțire și o să îi fie frig. Pe scurt, din dorința de mai bine ajungi să îți faci prea multe griji pentru bebe și nu ar trebui să devină obsesie. De ce? Pentru că de multe ori riști să exagerezi și preferi să-l îmbraci prea gros, gândindu-te că e mai bine să nu îi fie frig.

Probabil că deja ai ales niște haine prea groase toamna asta sau pentru iarnă, cum ar fi salopete pentru bebeluși, dar e de înțeles. Având în vedere cât de înșelătoare și schimbătoare e vremea. Dimineața zici că-i iarnă, iar la prânz pare că vara s-a întors. În schimb, legat de această tendință de a alege niște haine de bebeluși prea groase, în această situație trebuie să ai un echilibru.

Așa că, dacă stai cu hainele celui mic în dulap și vrei să dai un refresh garderobei, în acest articol o să îți spunem ce poți alege pentru cel mic și ce nu ar trebui să îi lipsească din garderobă. Aș că, dacă l-ai culcat de prânz și ai puțin timp la dispoziție, citește articolul de astăzi.

Indiferent de vreme, ai nevoie de un body

Când vine vorba despre haine pentru bebeluși sau haine pentru copii, nu ai cum să nu incluzi și un body în garderobă. Fie că e cald sau e frig, oricând merge un body care să țină de cald și peste care să pui un pulover sau o bluziță.

Aceste tricouri cu năsturei în partea de jos, da, despre body-uri vorbim, se găsesc în mai multe variante. Poți alege de exemplu unele cu mâneci lungi sau scurte, în funcție și de vremea de afară. Și dacă vrei ca bebelușul să nu aibă probleme din cauza materialelor, cel mai bine este să te orientezi către un body confecțioant în întregime din bumbac.

Botoșei, cizmulițe și șosete

În lunile răcoroase, cel mic are nevoie și de botoșei și șosețele groase pentru a preveni frigul de la extremități. Ar trebui să faci deja stocul de șosețele groase pe care să le bagi în cizmulițe. Cât despre cizmulițe, ar trebui să alegi unele care protejează foarte bine împotriva frigului.

Acum, iarna mai e frig și în casă, iar aici intervin botoșeii. Ai putea opta pentru unii croșetați care sunt extrem de comozi și care nu fug din picior.

Pijămăluțele de tip salopetă

Și dacă tot am vorbit mai sus despre botoșei și despre cum ai nevoie de ei prin casă, hai să vorbim și despre pijămăluțe. Mai exact, despre cele de tip salopetă care fac parte din categoria haine de bebeluși care nu trebuie să lipsească din garderoba celui mic. De ce să alegi pijămăluțele de tip salopetă și nu unele normale? Ei bine, răspunsul este foarte simplu. Cele de tip salopetă sunt și cele mai sigure pentru că oricât de agitat este cel mic în timpul somnului, acesta o să rămâna în permanență îmbrăcat.

Totuși, și aici intervine discuția materialelor care trebuie să fie 100% naturale. De aia îți recomandăm din nou bumbacul, care o să îi și lase pielea să respire. Și o altă recomandare mai este ca pijămăluța să aibă năsturei între picioare pentr a fi mai ușor să îi schimbi scutecul în timpul nopții.

Pantalonași pentru zilele mai friguroase

Tot din seria hainelor de bebeluși care n-au cum să lipsească din garderoba celui mic sunt și niște perechi de pantaloni care se combină perfect cu body-urile despre care am vorbit mai sus. Totuși, având în vedere că vorbim despre sezonul rece, ar trebui să ai în minte două aspecte foarte importante atuni când îi alegi. Prima dată ar trebui să ții cont de materiale, acestea trebuie să fie naturale și iar vorbim despre cel mai bun prieten al nostru, bumbacul. Al doilea aspect este legat de cât de bine reușesc aceștia să păstreze căldura. Și aici poți să te orientezi către o pereche de pantalonași căptușiți, speciali pentru iarnă.

Un halat cu glugă

Deși poate te întrebi ce caută în topul hainelor de iarnă pentru bebeluși, halatul cu glugă este foarte important. După ce îl speli pe cel mic, este foarte folositor pentru a-i ține de cald atât la corp, cât și la cap. Și normal, revenim la vechiul subiect, materialul, care este tot bumbacul. De ce tot insistăm atât de mult cu acest bumbac? Deoarece este un material care izolează foarte bine, dar lasă și pielea să respire.

Cam astea au fost hainele pe care ar trebui să le iei pentru garderoba celui mic. Și dacă ai ajuns până aici, sperăm că deja ai niște haine pentru bebeluș care abia așteaptă să fie livrate și purtate.


Scrie un comentariu

trimite