Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Ce ravagii a făcut furtuna în municipiu şi judeţ

Furtuna care s-a abătut, azi noapte, asupra Aradului a făcut ravagii în municipiu şi judeţ.

Ce ravagii a făcut furtuna în municipiu şi judeţ
Comentează 0

Încă din cursul nopţii, reprezentanţii Inspectoratului penttru Situaţii de Urgenţă „Vasile Goldiş” Arad au anunţat că în contextul fenomenelor meteorologice avertizate, până la această oră, pompierii militari arădeni au fost solicitați să intervină pentru:

  • degajarea unui copac căzut pe șosea, în municipiul Arad, Bulevardul Dragalina;
  • degajarea unui copac căzut pe carosabil, între localitățile Chișineu-Criș și Zerind - DN 79;
  • degajarea unui copac căzut pe șosea, în orașul Chișineu-Criș;
  • degajarea unui copac căzut peste firele de curent, în municipiul Arad, strada Școalei;
  • evacuarea apei dintr-o casă, în municipiul Arad, strada Mărului;
  • evacuarea apei din subsolul unei case, în municipiul Arad, strada Mărășești;

„Pentru gestionarea situațiilor de urgență și înlăturarea efectelor negative, au intervenit pompierii militari arădeni din cadrul Detașamentelor Arad și Ineu cu trei autospeciale de intervenție cu modul pentru descarcerare, două autospeciale de primă intervenție și două motopompe. Nu s-au înregistrat victime”, au ţinut să precizeze reprezentanţii ISU.

Ulterior, aceştia au venit cu noi precizări, susşinând că pompierii au mai fost nevoiţi să intervină între orele 05 şi11:00 pentru

  • degajarea unui copac căzut peste un autoturism, în municipiul Arad, strada Hațeg; 
  • degajarea unui copac căzut peste un autoturism, în municipiul Arad, strada Dr. Ioan Suciu;
  • degajarea unor copaci căzuti pe domeniul public, în municipiul Arad, străzile: Cenad, Marcus Aurelius, Piața Sporturilor, Aleea Dezna, Stupilor și Transilvaniei. 

„Pentru gestionarea situațiilor de urgență, în urma cărora au rezultat strict pagube materiale, au intervenit pompierii militari ai Detașamentului Arad cu două autospeciale de intervenție și o autospecială pentru descarcerare. 

De asemenea, în perioada 24.06.2023 ora 14:00 - 25.06.2023 ora 08:00, zona de munte a județului Arad se va afla sub avertizare meteorologică COD PORTOCALIU. 
Se vor semnala averse torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului (rafale de 65...75 km/h) și pe arii restrânse vijelii și grindină. În intervale scurte de timp (1-3 ore) sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 30...40 l/mp și izolat de peste 50...60 l/mp.

Pompierii militari arădeni sunt pregătiți să asigure în cel mai scurt timp intervențiile pentru limitarea efectelor produse de situațiile de urgență, forțele de intervenție fiind suplimentate la nevoie. 

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite