Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Ce produse te lasă pieton dacă le consumi şi urci imediat la volan; nu, nu este vorba de băuturi alcoolice

Tavi Perțea, un polițist-vedetă, a făcut recent pe YouTube un experiment cu etilotestul pentru a vedea ce alcoolemie indică aparatul în cazul în care consumăm socată sau o înghețată cu cremă de whisky, scrie adevărul.ro.

Ce produse te lasă pieton dacă le consumi şi urci imediat la volan; nu, nu este vorba de băuturi alcoolice
Comentează 0

rAcesta a băut un pahar de socată și apoi a suflat în alcooltest. Aparatul a indicat o alcoolemie de 0,25, ceea ce înseamnă că poți rămâne pieton dacă ești prins în trafic. După aproximativ 5 minute, Perţea a suflat din nou în aparat, iar acesta a indicat 0,00.  

Ulterior, după ce acesta a mâncat o înghețată cu cremă de whisky a suflat în alcooltest, iar aparatul a indicat o alcoolemie de 0,22. 

 La 5 minute după ce terminat înghețata, polițistul a suflat din nou în aparat, iar rezultatul a fost 0,00.

Intraţi AICI pentru detalii.

Potrivit unui alt experiement făcut de Tavi Perţea, tinctura de propolis este de asemenea foarte peericuloasă pentru... permis. Dacă vă urcaţi la volan imediat după ce aţi luat câteva picături, alcoolemia depăşeşte 1 la mie, ceea ce-l duce pe şofer în zona infracţionalităţii. După ce au trecut însă 10 minute, alcoolemia poate reveni la 0, în funcţie de mai mulţi factori, poliţistul recomandându-le şoferilor să aştepite cel puţin 30 de minute înainte de a ieşi în trafic.

Sursa foto: Facebook Tavi Perţea

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite