Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Ce meserii au candidații la parlamentare: Ingineri, jurişti, economiști, dar şi şoferi, menajere sau electricieni

Profesor, inginer, jurist, economist, medic - acestea sunt meseriile pe care le practică marea parte a candidaților la alegerile din 11 decembrie care s-au înscris în cursa electorală pentru a-i reprezenta pe bucureșteni în viitorul Parlament. Dar peliste găsim şi şoferi, menajere sau croitorese.

Ce meserii au candidații la parlamentare: Ingineri, jurişti, economiști, dar şi şoferi, menajere sau electricieni
Comentează 0

Sunt și candidați avocați, arhitecți, jurnaliști, sociologi, psihologi, teologi, licențiați în științe politice și administrative, dar și cu ocupația de șofer, menajeră, croitoreasă, actor sau artist liric. Pe listele cu candidaturi înscrise la Biroul Electoral al Municipiului București se află atât pensionari, cât și studenți, iar unii dintre candidați sunt actuali deputați sau senatori.

Listele PNL sunt deschise de un profesor cu ocupația de consultant politic — Adriana Săftoiu și de medicul neurochirurg Leon Dănăilă. Candidații liberali sunt majoritatea economiști, juriști, ingineri, medici, avocați, profesori, dar mai sunt și sociologi, analiști politici, precum și studenți.

La ALDE, primii pe liste la Camera Deputaților și Senat sunt un inginer actualmente deputat — Daniel Constantin și tot un inginer și președinte al Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu. Profesia de inginer predomină la candidații ALDE, dar mulți dintre aceștia sunt economiști, juriști, avocați, profesori, medici, iar un candidat este teolog.

UDMR are la Camera Deputaților un inginer în fruntea listei — Birtalan Jozsef, care este și președintele Agenției Naționale a Funcționarilor Publici, iar la Senat, un jurist cu ocupația de administrator — Budai Richard-Tiberius. Din partea UDMR mai candidează un arheolog, un team leader, un operator calculator, un manager sportiv, un șofer, un inginer chimist cu ocupația de chelner. Un candidat este de profesie coregraf și are ocupația de instructor auto, altul este lăcătuș-mecanic cu ocupația de tipograf-instalator, o candidată este dactilografă și are ocupația de menajeră, iar o altă candidată este casnică și pensionară.

Citeste mai mult pe romaniatv.net


Scrie un comentariu

trimite