Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Ce anvelope 195 65 R15 poți alege in sezonul rece?

Cauciucurile de iarnă sunt special concepute pentru a rula eficient la temperaturi scăzute, când carosabilul este acoperit cu zăpadă sau polei. Fabricate dintr-un cauciuc compozit, cu adaosuri care sporesc aderența, aceste pneuri au banda de rulare prevăzută cu caneluri adânci, care elimină apa și noroiul, în condiții dificile de iarnă.

Ce anvelope 195 65 R15 poți alege in sezonul rece?
Comentează 1

Un model des întâlnit de anvelope de iarnă pentru autoturisme de dimensiuni mici și medii este 195 65 r15. Poți achiziționa aceste cauciucuri inclusive online. Magazinele care comercializează pe internet diferite accesorii auto și anvelope, vând inclusiv anvelope iarna 195 65 r15.

Dacă vrei să cumperi un set de cauciucuri iarna 195 65 r15, ai la dispoziție diferite modele, produse de branduri de renume, la prețuri accesibile : anvelope budget, anvelope standard sau premium. De asemenea, sunt disponibile și modele de anvelope de vară sau all season.

Ce proprietăți au anvelopele de iarnă?

Anvelopele de iarnă sunt realizate dintr-un cauciuc mai moale, astfel încât pot rezista la temperaturi sub zero grade. Pneurile pentru anotimpul rece model 195 65 r15 iarna oferă o sporită pe suprafețe acoperite cu zăpadă sau polei, diminuând riscul de derapaj.Profilul decauciucuri de iarnă 195 65 r15diferă de cel al anvelopelor de vară, având un strat consistent de zimți pe banda de rulare, care sporește aderența. Nervurilepneurilor de iarnă sunt mai deschise, ceea ce amplifică aderența pneurilor la drumuri acoperitecu zăpadă sau noroi.

Ce anvelope 195 65 R15 poți alege ?

Anvelopele de iarnă 195 65 R15 sunt stabile pe teren alunecos, oferă aderență și manevrabilitate la viraje și se comportă excelent pe vreme rece.Cele mai căutate modele de anvelope pentru iarnă cu dimensiunea 195 65 R 15 sunt  Kelly Winter, Viking Wintech, Kumho, Barum Polaris, Semperit Speed Grip, Goodrich Force Winter, Goodyear ultra grip.

Având banda de rulare special concepută pentru a traversa cu succes suprafețe alunecoase,  anvelopele de iarnă sunt construite din cauciuc moale, pentru a evita derapajele și pentru a avea stabilitate bună  pe orice traseu.

Importanța cunoașterii dimensiunilor anvelopei

Este esențial să știi ce dimensiuni au anvelopele tale pentru a putea cumpăra liniștit cauciucuri de iarna, chiar din magazinele online care comercializează anvelope. În funcție de model, de calitate și de preț, vei putea face alegerea cea mai potrivită pentru tine. este foarte important să întâmpini un anotimp nou cu anvelopele neuzate, în stare foarte bună de funcționare.

De calitatea anvelopelor depinde siguranța în trafic și confortul tău la șofat. Anvelopele de bună calitate reduc enorm riscul de accidente mai ales pe timp de iarnă, când derapajele sunt foarte posibile iar drumurile sunt deseori greu accesibile fiind acoperită cu strat de zăpadă sau gheață.

Iată ce dimensiuni trebuie să știi atunci în care alegi să achiziționezi un set de anvelope noi model 195 65 R15.

Lățimea profilului jantei este de 195 mm, înălțimea 65 reprezintă raportul dintre înălțimea flancului și lățimea anvelopei. Parametrul R 15 este practic diametrul radial al jantei, măsurat în inch, este un alt parametru esențial la achiziția unor cauciucuri noi.

Indicele de viteză trebuie și el cunoscut, fiind direct legat de indicele de sarcină. Acești parametri pot fi citiți din cartea tehnică a mașinii sau de la anvelopele actuale montate pe mașină ( de vară sau de iarnă).

Indicele de viteză exprimă viteza maximă pe care o poate atinge autoturismul și este indicat de o literă ( de exemplu T, H, V). Indicele de sarcinăarată greutatea maximă pe care o pot suporta anvelopele la încărcare. Trebuie ținut cont de faptul că mașinile rapide, cu motoare puternice, au nevoie de anvelope cu un indice de viteză superior.

Un alt factor important la alegerea unor cauciucuri de calitate pentru iarnă este eficienta anvelopei. Cu cât anvelopa este mai eficientă consumul de combustibil este redus iar performanțele acestor cauciucuri superioare.

Alegând pneuri fabricate de firme de renume, vei putea beneficia de un confort interior sporit, de o aderență excelentă și mai multă siguranță la volan. De asemenea și nivelul de zgomot exterior este important iar un set de anvelope silențioase te va ajuta să conduci mult mai relaxat.

Modelul 195 65 R15 este recomandat de specialiști pentru autoturisme de dimensiuni medii sau mici, iar alegerea unor cauciucuri de vară sau de iarnă trebuie să aibă în vedere calitatea acestora, diferite proprietăți specifice și dimensiunile corecte.


Scrie un comentariu

trimite