Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Cât costă transportul bagajelor în concediu și cum se poate reduce?

Zborul nu este ieftin de la început, dar taxele pentru bagajele de cală pot face ca toate costurile să scape de sub control. Acest lucru este valabil mai ales atunci când călătorești cu soțul/soția și copiii în vacanța mult visată și taxele pentru bagajele înregistrate sunt percepute la atât în drum spre destinație, cât și în călătoria spre casă. Din fericire, taxele pentru bagaje sunt ușor de evitat dacă efectuezi niște cercetări de bază și ai un plan în minte. Dacă dorești să zbori anul acesta fără să plătești mai mult ia în considerare următoarele strategii.

Cât costă transportul bagajelor în concediu și cum se poate reduce?
Comentează 0

Zboară cu companii aeriene care nu taxează pentru bagajele înregistrate

Pe măsură ce începi să stabilești detalii privind următoarea vacanță, reține că unele companii aeriene nu percep o taxă pentru bagajele de cală până la anumite limite. Unele companii permit clienților să zboare cu un set trolere ca și bagaje de cală gratuit, indiferent dacă își plătesc zborul cu numerar sau cu puncte.  

Câștigă statutul de elită cu o companie aeriană

Nu este posibil pentru toată lumea să câștige statutul de elită cu o companie aeriană. Dar s-ar putea să nu fie atât de dificil dacă zbori mult pentru afaceri sau plăcere și poți pune în comun toate zborurile companiilor aeriene. Dacă zbori suficient pentru a ajunge acolo, statutul de companie aeriană de elită vine cu avantaje precum îmbarcare prioritară, upgrade automat și da, bagaje de cală gratuite.

Alege cardul de credit al companiei aeriene potrivite

Cele mai bune carduri de credit ale companiilor aeriene includ un bagaj de cală gratuit ca beneficiu pentru posesorul cardului, iar unele chiar extind acest beneficiu și altor pasageri de pe itinerariul tău. Pentru a califica totul, trebuie să aplici pentru unul dintre aceste carduri. Unele carduri necesită să plătești biletul de avion cu cardul pentru a fi eligibil pentru beneficiul gratuit pentru bagaje de cală.

Evită economia de bază

Când cumperi bilete de avion, probabil ai observat că cele mai mici tarife anunțate sunt descrise ca Economy. Deși este posibil să dorești într-adevăr un zbor „de bază” care să te ducă dintr-un loc în altul, este important să înțelegi ce este inclus în aceste tarife – și ce nu.

În general, tarifele Basic Economy nu îți permit să selectezi din timp un loc în avion. În schimb, ți se va atribui un loc când faci check-in, iar acest loc poate fi sau nu aproape de cei cu care călătorești.

Tarifele Basic Economy nu includ întotdeauna un bagaj de mână, cu atât mai puțin un bagaj de cală. Aceasta înseamnă că va trebui să plătești taxe de bagaj.

Împachetează și ia cu tine gratuit o geantă

În multe cazuri, ar trebui să poți aduce un bagaj de mână și un articol personal pe zborul tău, indiferent de compania aeriană aleasă.

Totuși, ar trebui să verifici cerințele companiei aeriene pentru bagajele de mână, astfel încât să te poți asigura că bagajul de mână este suficient de mic. Toți transportatorii au cerințe de bază care dictează dimensiunea maximă a bagajelor de mână, iar unele companii aeriene, cum ar fi companiile aeriene cu buget redus, au limite mult mai mici decât altele.

Biletul de avion este suficient de scump fără a fi nevoie să plătești taxe ascunse pentru a-ți aduce bagajele. Din fericire, există o mulțime de modalități de a evita taxele pentru bagajele de cală dacă te uiți suficient de bine.


Scrie un comentariu

trimite