Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

„Carmen” deschide noua stagiune a Filarmonicii Arad

„Carmen” deschide noua stagiune a Filarmonicii Arad
Comentează 0

Sala de concerte a Palatului Cultural din Arad se va redeschide odată cu începerea noii stagiuni concertistice, mai exact în 1 octombrie, când  publicul meloman se va putea delecta cu opera „Carmen”, de Georges Bizet.

Concertul va avea loc atât în 1 cât și în 2 octombrie, de la ora 19.00. La pupitrul orchestrei se va afla dirijorul maghiar Hermann Szabolcs, iar la conducerea corului va fi dirijorul arădean Robert Daniel Rădoiaș. Regia spectacolului este semnată de Nicolae Mihai Brânzeu. Cu muzica compusă de Georges Bizet și libretul de Henri Meilhac și Ludovic Halevy, după nuvela lui Prosper Merimee, opera „Carmen” a avut premiera absolută la Opera Comique din Paris, pe 3 martie 1875. Varianta ce va fi prezentată publicului pe 1 și 2 octombrie, la Arad, va fi una prescurtată.

GEORGES BIZET – CARMEN 

Libretul de Henri Meilhac și Ludovic Halévy, după nuvela lui Prosper Mérimée

 Versiune prescurtată

Dirijor: Hermann Szabolcs Ungaria

Regia: Nicolae Mihai Brânzeu

 

Distribuţie

Carmen  – Heiter Melinda (Ungaria)

Don José  – Yannis Bedabdalah (Franța)

Escamillo  – David Buzgău

Micaela  – Vámosi Katalin (Ungaria)

Frasquita – Lucia Aioanei

Mercedes – Denisa Bădăi

Dancairo/Remendado – Traian Mișcu

Accesul la evenimente se va face pe bază de abonamente și bilete. Accesul publicului va fi posibil în intervalul 18.00 – 18.45, în limita a 144 de locuri, respectând măsurile și regulile de prevenire a răspândirii Covid-19 prevăzute de Ordinul 3.142/1.495/2020. Intrarea și ieșirea se va face pe culoare separate, delimitate, fără a staționa pe hol.

La intrarea în spațiul de desfășurare a concertului se va efectua termometrizarea cu termometru noncontact a spectatorilor și un triaj observațional, astfel că nu va fi permis accesul persoanelor simptomatice (tuse, strănut, rinoree, temperatură mai mare de 37,3C, stare generală modificată). Persoanele care refuză să le fie verificată temperatura și cele care nu poartă mască la intrare și pe întreaga durată a evenimentului, NU vor avea acces în locație.

  •  

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite