Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Care a fost valoarea amenzilor aplicate de DSP săptămâna trecută

Potrivit reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), în perioada 04.07.2022 - 09.07 2022, Serviciul Control Sănătate Publică (SCSP) a efectuat 24 de controale în unități sanitare, tabere școlare, ștranduri, uzine de apă în mediul rural și unități economice în urma sesizarilor primite de la populatie. Au fost aplicate 11 sancțiuni contravenționale din care două avertismente și nouă amenzi în cuantum de 29.000 lei.

Care a fost valoarea amenzilor aplicate de DSP săptămâna trecută
Comentează 0

„În cadrul Departamentului de Supraveghere în Sănătate Publică, în perioada 04.07.2022 -08.07.2022, au fost eliberate/soluționate următoarele notificări/autorizații:

    - la Compartimentul de supraveghere epidemiologică și control boli transmisibile au existat două autorizații sanitare de funcționare (un cabinet individual de gastroenterologie și un salon de tatuaj cosmetic).

- la Compartimentul de evaluare a factorilor de risc din mediul de viață și muncă au fost cinci notificări de construcție și 78 prelevări de probe de apă. Pe Medicina Muncii au fost trei solicitări pentru determinări de noxe profesionale din fabrici și o solicitare de la Avocatul Poporului. De asemenea, au fost rezolvate patru procese verbale și a fost cercetat un caz de boală profesională.

Pentru perioada 04.07.2022-08.06.2022, Laboratorul de diagnostic și investigare în sănătate publică (LDISP) din cadrul DSP Arad, a lucrat 127 probe, reprezentând:

        - 78 probe de apă

        - 2 unități probe alimente

        - 3 probe HIV

        - 1 probă lapte

        - 14 probe suprafețe

        - 3 probe tegument

        - 5 probe sterilitate

        - 20 probe aeromicrofloră

        - 1 probă eficienta sterilizării

        - 34 probe din controlul intern si testele de sanitație LDISP”, transmit reprezentanţii DSP.

 

 

 

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite