Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Campanie de vaccinare cu „drive-thru” la Real, maraton și echipe mobile care se vor deplasa la domiciliul cetățenilor (FOTO/VIDEO)

Un sistem de vaccinare „drive-thru” va fi funcțional începând de mâine, în parcarea hypermarket-ului Real, astfel că orice arădean doritor să se vaccineze și care nu a avut ocazia până acum să se imunizeze poate fi vaccinat cu serul Pfizer, înainte să își facă cumpărăturile de Paști. Tot procesul vaccinării la „drive-thru” durează 15 minute și autoritățile ne asigură că dozele sunt suficiente pentru toți cei care vor apela la această metodă de vaccinare. 

Campanie de vaccinare cu „drive-thru” la Real, maraton și echipe mobile care se vor deplasa la domiciliul cetățenilor (FOTO/VIDEO)
Comentează 0

Aradul în momentul de față lucrează cu cele 12 fluxuri de vaccinare plus cel de la Genesys, sunt în medie cam 700 de vaccinări pe zi. Din statistica pe care o avem simțim că ne apropiem de un platou, suntem conștienți că avem categoriile de vaccinare, doritorii sau cei care au făcut tot posibilul să se vaccineze, de partea cealaltă sunt scepticii și cei care 100% nu doresc și între aceste două variante suntem convinși că există persoane care nu au putut să se vaccineze, din cauze de comoditate, de timp, poate chiar și cu programările pe platforme, în cazul persoanelor mai în vârstă. Ne-am gândit să devenim și noi o administrație care să ne punem în slujba DSP-ului, să venim noi spre oameni”, a declarat primarul municipiului Arad, Călin Bibarț. 

În cele ce urmează, mai multe inițiative vor fi puse în practică pentru a încuraja arădenii să se vaccineze. Autoritățile au declarat că în weekend-ul de după Paști, un maraton de vaccinare va fi organizat, asemenea celui de la Timișoara.  

Sistemul drive-thru este amplasat într-o zonă cu acces foarte facil, când merge la cumpărături de Paști, orice arădean care dorește să se vaccineze, timp de 15 minute, direct din mașină, poate să o facă. Vaccinarea se face pe loc. În primul weekend după Paști, vineri, sâmbătă, duminică, vom avea un maraton de vaccinare, la parterul Primăriei, unde îi așteptăm pe toți cei care vor să se vaccineze, fără să fie necesară vreo programare. Un alt aspect este cel legat de vaccinarea la domiciliu, pentru că, în loc să vină pentru rapel în centrele fixe, noi să mergem la ei acasă. Pentru cei care nu s-au putut programa pe platformă acum o pot face foarte ușor, apelând la un număr de telefon. Îi programăm prin mai multe modalități. Arădenii pot să sune la 0783121105, 0257254923, pentru ca echipa mobilă să vină la domiciliu să îi vaccineze”, a declarat viceprimarul municipiului Arad, Lazăr Faur. 

Directorul DSP Arad, Horea Timiș, are în vedere mai multe proiecte de încurajare a vaccinării în județul Arad, unde avem circa 63.000 de persoane imunizate. 

Doar un oraș și județ vaccinat va putea să scape mai repede de restricții. Vaccinarea va face parte din viața noastră de zi cu zi și doar prin vaccinuri am scăpat de foarte multe boli și așa vom scăpa și de coronavirus. Acest lucru se va vedea în cifre, vom atinge un procent de vaccinare așa încât să avem un Arad sigur, ca să putem să revenim la normalitate. Acest proiect vine în sprijinul cetățenilor. Am trecut de 63.000 de persoane vaccinate, vreau să ajungem în curând să trecem de 100.000, dar procesul de vaccinare nu este al unui guvern, ci este al tuturor. Toți facem parte din această campanie și toți trebuie să punem umărul ca să creștem numărul persoanelor vaccinate”, a afirmat directorul DSP Arad, Horea Timiș. 

 

 

Galerie foto (5)


Scrie un comentariu

trimite