Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Campania de vaccinare antiCovid intră în linie dreaptă. Anunțul MOMENTULUI făcut de Ionel Dancă

Strategia de vaccinare intră în linie dreaptă. După ce a fost aprobată în Guvern, aceasta va fi discutată în Consiliul  Suprem de Apărare a țării. Cel mai devreme, românii se vor putea vaccina în primăvara anului viitor, relatează Realitatea PLUS.

Campania de vaccinare antiCovid intră în linie dreaptă. Anunțul MOMENTULUI făcut de Ionel Dancă
Comentează 1

"Suntem implicaţi în acest moment (...) alături de celelalte state membre ale Uniunii Europene în pregătirea campaniei de vaccinare a populaţiei împotriva virusului SARS-CoV-2", a afirmat, astăzi, şeful Cancelariei premierului, Ionel Dancă, într-un briefing de presă.

Potrivit strategiei de vaccinare adoptate de Executiv, au fost stabilite și grupurile prioritare, din care fac parte personalul din domeniul Sănătăţii, personalul din centrele rezidenţiale şi medico-sociale, populaţia cu risc ridicat de evoluţie severă în cazul infecţiilor cu SARS-CoV-2, precum şi "personalul din alte domenii- cheie, esenţiale pentru buna funcţionare a societăţii".

Persoanele din aceste categorii vor fi vaccinate în prima etapă, iar apoi vaccinarea va fi disponibilă pentru întreaga populaţie.

"Estimarea este că, în prezent, 70 % din totalul populaţiei ar putea fi implicată în această campanie de vaccinare", a mai spus Dancă, reiterând că vaccinarea va fi "gratuită şi voluntară".

Sursa: realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite