Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Botoş - abţinere în Parlamentul European la votul împotriva României

Botoş - abţinere în Parlamentul European la votul împotriva României
Comentează 1

În Parlamentul European s-a supus la vot rezoluția LGBTIQ care solicită măsuri împotriva României pentru încălcarea valorilor UE. Mai exact, România, Ungaria şi Polonia uremază să fie sancţionate deoarece nu reglementează ca termenii de „soț/soție” să fie atribuiţi şi persoanelor de acelaşi sex. Europarlamentarul USRPLUS, Vlad Botoş, s-a abţinut la acest vot. Normal ar fi fost ca acesta să voteze împotrivă deoarece a fost un vot care prevede o sancţiune pentru ţara noastră. 

„În urma hotărârii Curții Europene de Justiție „Coman & Hamilton”, care a constatat că dispozițiile referitoare la „soț/soție” din Directiva privind libera circulație se aplică și cuplurilor de același sex, Comisia ar trebui să ia măsuri împotriva României, în cazul în care guvernul nu actualizează legislația națională pentru a reflecta această hotărâre, solicită eurodeputații. Textul a fost adoptat cu 387 voturi pentru, 161 împotrivă și 123 abțineri”, notează cei de la Calea Europeană. 

Aşa cum ne-au obişnuit parlamentarii USRPLUS aceştia votează interesele de grup în detrimentul celor ale ţării noastre. Şi mai ales faptul că este vorba de o temă controversată care a născut discuţii intense în spaţiul public. 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite