Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Bârzava a pierdut un om de mare valoare - fostul director al școlii, Petru Leric, a plecat la ceruri

Un om cu suflet mare, un stâlp al învățământului, al culturii și a tradițiilor din Bârzava a plecat la ceruri. Din păcate, duminică 12 decembrie 2021 fostul director al Școlii Gimnaziale din Bârzava, Petru Leric, s-a stins din viață la vârsta de 72 de ani.

 Bârzava a pierdut un om de mare valoare - fostul director al școlii, Petru Leric, a plecat la  ceruri
Comentează 0

Petru Leric sa născut în localitatea Dumbrăvița, comuna Bârzava la 11 ianuarie 1950, apoi a absolvit Liceul Pedagogic din Arad și a urmat cursurile  Facultății de Istorie și Geografie din Timișoara și Cluj.

Petru Leric a fost  peste 20 de ani directorul Școlii Gimnaziale din Bârzava, un dascăl de excepție care a format multe generații de copii și nu puțini dintre foștii săi elevi sunt oameni de valoare cu poziții înalte în societate. Petru Leric și-a lăsat în mod frumos amprenta nu numai asupra învățământului din Bâzava, modelând și formând generații de copii, ci și asupra culturii și continuității tradițiilor și a folclorului din comuna Bârzava. Alături de soţia sa, Viorica Leric, și-a adus un aport incontestabil asupra educației și culturii bârzăvene fiind iubiți de întreaga comunitate. A fost un profesor foarte îndrăgit de foștii elevi, iar după pensionare a fost mulți ani consilier local aducându-și aportul la dezvoltarea comunei Bârzava.

A fost un om cu suflet mare, foarte activ în comunitate, implicându-se atât în viața culturală, educațională, cât și politică a comunei. Şi-a iubit plaiurile natale, cântecul și portul popular, a fost sufletul ansamblului de dansuri din Bârzava, împreună cu Viorica Leric, fiind respectat și îndrăgit de toți cei cunoscuți. Era un om vesel, mereu cu zâmbetul pe buze, era sufletul sărbătorilor de Sânziene, împreună cu soţia sa, iubind foarte mult copiii din ansamblul de dansuri.

 Comuna Bârzava a pierdut un om de o valoare incontestabilă, dar care va rămâne cu siguranță mereu viu în sufletele noastre a celor care l-am cunoscut și l-am îndrăgit. De ce a trebuit să fie așa, o știe doar cel de sus. Așa a hotărât divinitatea, ca într-o zi de duminică în prag de sărbători să-i cheme sufletul la ceruri, înainte să apuce a colinda satul cu pizărăii de Crăciun, așa cum și-a dorit, fiind chemat de Dumnezeu să colinde împreună cu îngerii în ceruri.

Ne vei lipsi nespus de mult, domnule Leric, ne vei lipsi la fiecare sărbătoare de la Bârzava, ne vei lipsi de Sânziene, de Crăciun şi de Paște, chiar dacă în sufletul nostru veți fi mereu alături de noi!

Drum lin spre îngeri, Domn Director!!!

(Serviciul religios de înmormântare va avea loc mâine 15.12.2021)

Galerie foto (49)


Scrie un comentariu

trimite