Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Au început reînscrierile la Palatul Copiilor Arad

  Au început reînscrierile la Palatul Copiilor Arad
Comentează 1

    Copiii și adolescenții care vor să își petreacă în mod eficient și plăcut timpul, au la dispoziție peste 30 de cercuri la Palatul Copiilor Arad.  Din 14 martie au început reînscrierile la această unitate de învățământ extrașcolar.  De aproape 70 de ani, Palatul Copiilor este alternativa timpului liber al copiilor care au între 4 - 18 ani. Aici au ocazia să își valorifice potențialul creativ. Este locul în care aceștia iși pot pune în lumină talentele și au oportunitatea de a învăța lucruri noi, benefice pentru ei.

    Cele 4 activitați care pe mine m-au ajutat să îmi pun în evidență abilitățile sunt: Cercul de chitară, Cercul de Jurnalism, Cercul de Voluntariat și cel de Sah.

     La Cercul de Chitară, un real avantaj pentru toti copiii este reprezentat de faptul că în dotarea cercului se găsesc toate instrumentele și aparatura necesară exersării. Tot dragostea de muzică și deprinderile practice dobândite aici, au facut ca pașii unor foști elevi să se îndrepte spre formații consacrate alături de care cântă în prezent pe scena mare a muzicii românești.

    La Cercul de Jurnalism copiii învață să comunice, lucrează mult în echipă și participă la numeroase competiții.  Astfel copiii învață să accepte și părerile altora și să-și dezvolte abilitățile de comunicare și relaționare. Creațiile elevilor ( articole de presă și/sau creațiile literare) sunt publicate în Revista Menestrel (www.menestrel.ro). În acest cerc copiii își pot dezvolta imaginația scriind, comunicând și realizând proiecte prin care schimbă lumea în bine. De asemenea pot realiza emisiuni radiofonice ca urmare a colaborarării cu RadioTv Unirea Internațional.

   Cercul de Voluntariat este benefic pentru tinerii care au spirit de echipă și care sunt dornici de implicare.  La acest cerc ne implicăm cu responsabilitate în viața celor de lângă noi și ajutăm persoanele din jurul nostru cu tot ce putem.

    Cercul de Șah este sportul minții care contribuie la dezvoltarea gândirii copiilor. Sportul strategiilor și al răbdării este o adevărată „ascuțitoare” a minții, învățându-i pe elevi să ia decizii cântărite și corecte în diverse situații de viață.

 

Oferta educațională pentru Anul Școlar 2022- 2023

Cultură şi civilizaţie românească / engleză / germană / franceză/ spaniolă/ Educaţie pentru cetăţenie democratică / Oratorie şi dezbateri / Voluntariat/ Teatru / Teatru de păpuşi / Redacţie presă- radio TV /Jurnalistică / Artă decorativă / Desen - pictură / Pictură pe sticlă / Ceramică / Canto / Pian /  Taraf / Formaţie muzică uşoară / Chitară/ Dans modern / Dans sportiv / Dans popular / Şah / Karate  / Tenis de masă  Judo  / Gimnastică aerobică/ Carting/ Informatică/ Aeromodele / Grafică pe calculator / Prietenii pompierilor / Orientare turistică

 

 Daiana Orban

Cercul de Jurnalism, Palatul Copiilor Arad

Galerie foto (1)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite