Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Atentat revendicat de Statul Islamic, la Kabul: cel puțin 90 de morți și 150 de răniți.

Cu doar câteva zile înainte de termenul la care evacuarea Afganistanului trebuia încheiată, evenimentele au luat o turnură dramatică. O serie de explozii care au avut loc joi în apropierea aeroportului din Kabul a blocat întreaga operațiune de evacuare. Evenimentele se desfășoară cu repeziciune, însă proporția dezastrului, în termen de victime umane, crește de la un minut la altul, scrie digi24.ro.

Atentat revendicat de Statul Islamic, la Kabul: cel puțin 90 de morți și 150 de răniți.
Comentează 0

Bilanțul victimelor în urma exploziilor de joi din Kabul este de cel puțin 90 de morți, inclusiv 13 membri ai serviciilor militare americane, și 150 de răniți, a declarat, pentru CNN, un oficial de la Ministerul Sănătății din Afganistan.

Președintele Joe Biden a ieșit într-o conferință de presă la Casa Albă și a reacționat joi, după atentatul de la Kabul, cu un mesaj ferm adresat teroriștilor: „Nu vom uita, nu vom ierta, vă vom vâna și vă vom face să plătiți!”.

Pe de altă parte, el a spus că operațiunile de evacuare vor continua până la termenul stabilit, 31 august, și nu a exclus posibilitatea de a trimite forțe suplimentare în interiorul Afganistanului, dacă asta îi vor cere militarii în încercarea de a scoate cât mai mulți oameni din țară.

Drapelele în Statele Unite vor fi coborâte în bernă, iar președintele va vorbi personal cu familiile militarilor căzuți la datorie, a anunțat ulterior purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki.

Atacurile de joi de pe aeroportul din Kabul sunt cea mai grea pierdere pentru trupele americane din Afganistan din ultimii zece ani.

Intrați AICI pentru detalii.

Sursa foto: Profimedia Images via digi24.ro


Scrie un comentariu

trimite