Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Aspectele pe care să le ai în vedere atunci când cumperi un televizor

Comentează 0

Televizorul este un dispozitiv dedicat divertismentului. Și-a mai pierdut din popularitate, în detrimentul telefonului mobil și calculatorului, însă este în continuare prezent în majoritatea gospodăriilor. Acest lucru este datorat platformelor de streaming, care permit utilizatorilor să vizioneze filme sau seriale pe orice dispozitiv.

Televizorul este conceput pentru a reda imagini, așadar calitatea imaginii este cel mai important aspect la un astfel de dispozitiv. Totuși, există și alte caracteristici care pot influența decizia de cumpărare. În acest articol vom vorbi despre acestea, iar pentru a-ți face alegerea mai ușoară vom da și câteva exemple de dispozitive populare.

1. Aspecte generale

Un aspect foarte general la care trebuie să te gândești înainte să decizi un model de televizor pe care îl preferieste nevoia ta. De exemplu, dacă vrei un televizor pentru living, trebuie să aloci un buget mai mare, pentru a cumpăra un dispozitiv mai performant care redă o imagine mai calitativă. Pentru dormitor este recomandat un televizor mai mic, deoarece ai nevoie de spațiul din încăpere pentru piesele de mobilier. De asemenea, dacă îți propui să vizionezi filme des, este înțeleaptă investiția într-un televizor performant. Totuși, dacă îl folosești doar ocazional sau funcția lui poate fi înlocuită de un calculator, ar trebui să te gândești de două ori înainte să îl cumperi.

Un alt aspect important este diagonala și tipul ecranului. Fiecare model de televizor are mai multe variante de mărime a diagonalei. Caracteristicile nu se schimbă, doar mărimea televizorului diferă. Există trei tipuri de ecrane:

  • ecranul LED - consumă mai multă energie pentru a reda imaginea și este mai ieftin
  • ecranele OLED și QLED - sunt mai eficient din punctul de vedere al consumului energetic, redau o imagine mai calitativă, însă sunt mai scumpe decât cele LED

Atunci când cauți un televizor, asigură-te că are caracteristicile pe care ți le dorești. Dacă îți propui să vizionezi filme prin intermediul platformelor de streaming, atunci ai nevoie de conectivitate wireless la internet și televizorul să fie inteligent. De asemenea, dacă vrei să îl conectezi la calculator, ai nevoie ca televizorul să fie dotat cu porturile respective.        

Indiferent de dispozitivul pe care îl cumperi, înainte de a face achiziția, este bine să îl verifici pe internet. Poți să îți faci alegerea mai ușoară dacă citești recenziile și comentariile lăsate de cumpărătorii dispozitivelor, pe internet. Îți faci o imagine mai bună despre dispozitiv, dar și despre potențialele probleme pe care le pot avea. După ce ai ales modelele favorite în magazinele online, fă o vizită în magazin pentru a vedea cum arată imaginea televizoarelor respective. Există modele care produc o lumină deranjantă pentru ochi, așadar nu toate modelele sunt potrivite pentru tine.

2. TV Philips

Această marcă de televizoare este una foarte populară pe piața din România. În continuare vei citi despre două modele de TV Philips, unul pentru buget mai redus și unul mai performant:

a.TV Philips LED 32PHS6605/12

Acest televizor are un ecran LED cu o imagine HD și o rată de refresh de 50Hz. Are toate funcțiile de bază pentru un dispozitiv în anul 2023, precum smart tv, conexiune wireless și compatibilitate cu porturi USB, HDMI și mufă Jack.

b.TV Philips Ambilight The One LED 43PUS8507

Televizorul are un ecran OLED și are 4 dimensiuni disponibile de diagonală: 108 cm, 126 cm, 146 cm și 164 cm. Redă imaginea la o calitate 4K și are tehnologii, precum Dolby Vision, care imită atmosfera de cinema.

3. TV LG

Televizoarele LG sunt recunoscute ca fiind foarte calitative, însă prețul lor este pe măsură:

a.Televizor LG OLED OLED65C21LA

Acesta este cel mai popular model cu ecran OLED de la această marcă. A apărut în anul 2022, însă are cele mai bune tehnologii existente la un televizor până în prezent. Redă o imagine 4K, HDR, la o rezoluție de 3840 x 2160.

Nu te grăbi atunci când vrei să cumperi un televizor. Alege modelele favorite și așteaptă până când acestea vor fi la reducere sau vor avea o promoție.


Scrie un comentariu

trimite