Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Asociația de prietenie Arad-Gyula se resetează (FOTO)

Asociația de prietenie Arad-Gyula, care vreme de peste 20 de ani a contribuit la dezvoltarea relațiilor culturale dintre cele două orașe, s-a reunit în Adunare Generală pentru a decide reluarea activităților de promovare a Aradului.

Asociația de prietenie Arad-Gyula se resetează (FOTO)
Comentează 0

Membri mai vechi și mai noi ai Asociației au decis reînsuflețirea activității de promovare a Aradului in plan artistic, economic, turistic și de identificare a bunelor practici administrative ale orașelor înfrățite până în prezent cu Aradul.

De asemenea, Asociația își propune să identifice și să propună administrației arădene noi parteneri, orașe europene cu un status apropiat urbei noastre, cu care sa se desfășoare programe comune care sa ajute comunitatea arădeană să cunoască spiritul, cultura și oportunitățile economice ale orașelor vizate.

A fost aleasă și o nouă conducere executivă a Asociației din care fac parte Florin Galiș (președinte), Traian Vlaicu și Dorin Stanca (vicepreședinți), Cătălin Ruja (secretar) și Gheorghe Coroban (cenzor). Fostul președinte, Teodor Gligor, a fost distins cu funcția de președinte de onoare.

„Asociația se va nova în funcție de noile obiective stabilite la AG, prin deschiderea activităților înspre toate orașele înfrățite până în prezent cu Aradul, dar va lucra și în sensul identificării și derulării procedurilor de lărgire a ariei de comunicare și înfrățire și cu alte orașe pe care le consideram exemple de bună practică la toate criteriile pe care ni le-am propus: cultural, economic, administrativ, urbanistic și educațional.

Desigur că este necesară participarea directă în proiect a administrației arădene, ca factor esențial în stabilirea acestor relații de colaborare și ne bucurăm de răspunsul pozitiv și de implicarea Primăriei Aradului în demersurile Asociatiei. Un proiect pe care îl vedem că fiind dedicat comunității noastre, in sensul de a contribui, prin activitățile noastre specifice, la promovarea unor relații reciproc-avantajoase, prin intermediul unor structuri partenere, între Arad și orașe preponderent europene - care să deschidă noi oportunități de dezvoltare pentru toți actorii implicați", a spus Florin Galiș, noul președinte al Asociației de prietenie Arad-Gyula.

Galerie foto (7)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite