Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Asistente de la o maternitate privată din Timișoara, infectate cu Sars-Cov-2

Cinci asistente de la o maternitate privată din Timișoara au fost confirmate cu Sars-Cov-2. Acestea lucreză în Ambulator, sunt asimptomatice şi se află în izolare la domiciliu, a transmis instituția.

Asistente de la o maternitate privată din Timișoara, infectate cu Sars-Cov-2
Comentează 0

Reprezentanții unității sanitare ai anunțat că asistentele au fost depistate pozitiv în urma unui test de rutină.

”Persoanele confirmate pozitiv au fost depistate în urma screening-ului de rutină desfăşurat de spital, sunt asimptomatice şi se află în autoizolare voluntară la domiciliu, sub supraveghere medicală contină. Nu sunt din rândul medicilor şi nu deservesc maternitarea sau spitalul, fiind din zona de Ambulator. Prima măsură luată a vizat ancheta epidemiologică, urmând identificarea şi izolarea imediată tuturor persoanelor care au intrat în contact cu acestea. Simultan, s-a urmat procedura aprobată de Ministerul Sănătăţii în astfel de cazuri: au fost înştiinţate autorităţile şi s-au aplicat procedurile de dezinfecţie riguroase prevăzute în protocoalele de siguranţă. Vom continua testarea întregului personal conform planului intern de screening”, a transmis Cristiana Vago, Manager Comunicare al Spitalului Premiere, citat de realitateadetimis.

În judeţul Timiş au mai fost confirmate, în ultimele zile, alte trei focare, la Spitalul de Psihiatrie din Gătaia, la Spitalul Municipal Timişoara şi la o societate de procesare a cărnii.

Sursa: realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite