Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Arşinel, unul dintre cei mai îndrăgiţi ARTIŞTI ai României, a murit

Actorul Alexandru Arșinel, în vârstă de 83 de ani, a murit joi seară la Spitalul Universitar București, a anunțat unitatea medicală. A fost director al Teatrului „Constantin Tănase”, pe scena căruia a jucat timp de 44 de ani, scrie hotnews.ro.

Arşinel, unul dintre cei mai îndrăgiţi ARTIŞTI ai României, a murit
Comentează 3

Potrivit unității medicale, Alexandru Arșinel era internat din 15 septembrie, iar de o săptămână se afla în secția de Terapie Intensivă.

Alexandru Arşinel s-a născut în localitatea Dolhasca, judeţul Suceava, potrivit www.teatrultanase.ro. A absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică din Bucureşti în 1962, avându-i colegi de promoţie pe Constantin Diplan, Camelia Zorlescu, Ion Andrei, Harry Baranga şi Harry Zomenov.

A fost repartizat împreună cu majoritatea colegilor săi la Teatrul de Stat din Târgu Mureş, unde a înfiinţat secţia română a acestui teatru. Începând din 1967, a jucat în zeci de roluri la Teatrul de Revistă ''Constantin Tănase'' din Bucureşti şi la Grădina Boema.

Din 1978, Alexandru Arşinel a format celebrul cuplu cu Stela Popescu, care a murit în 2017. A jucat împreună cu Stela Popescu în spectacolele Teatrului „Tănase” de la Grădina Boema, pe texte ale lui Mihai Maximilian.

Intraţi AICI pentru detalii.

Sursa foto: zf.ro

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite