Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

După ce a racolat și a fost călăuză pentru mai mulți migranți, un bărbat a fost plasat în arest la domiciliu

Un român din județul Mehedinți a fost luat în vizorul anchetatorilor pentru că a transportat peste graniță migranți. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad au dispus în data de 19.01.2023 punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva inculpatului, cu privire la comiterea a două infracţiuni concurente de trafic de migranţi în formă agravată. 

După ce a racolat și a fost călăuză pentru mai mulți migranți, un bărbat a fost plasat în arest la domiciliu
Comentează 1

Din probatoriul administrat în cauză a rezultat faptul că în perioada 24-26.07.2022 inculpatul a racolat, călăuzit trei migranţi de origine indiană, care intenţionau să treacă ilegal frontiera de stat, iar în data de 18.01.2023 a transportat pe teritoriul României cu un autoturism un număr de trei migranţi originari din Bangladesh, ce intenţionau să treacă ilegal frontiera de stat în Ungaria, urmând ca în schimbul acestor activităţi să obţină un folos material. Astfel, el a fost prins în flagrant și reținut de forțele de ordine. 

În data de 19.01.2023 faţă de inculpat s-a dispus luarea măsurii arestării preventive la domiciliu pe o durată de 30 zile.  

Așadar, Tribunalul Arad „respinge propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad în dosarul nr. 32/P/2023 privind dispunerea măsurii arestării preventive faţă de inculpatul C.L.G. În baza art.227 alin.2 Cod procedură penală raportat la art.202 alin.4 lit.d, art. 218, art. 219 Cod procedură penală, dispune luarea măsurii arestului la domiciliu, pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 19.01.2023 și până la data de 17.02.2023, inclusiv, faţă de inculpat. În baza art. 221 alin. 1 C. proc. pen. impune inculpatului obligaţia de a nu părăsi imobilul fără permisiunea organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată. Dispune punerea în libertate a inculpatului reţinut dacă nu este reţinut sau arestat în altă cauză şi executarea măsurii arestului la domiciliu. În baza art. 221 alin. 2 lit. a Cod procedură penală, pe durata arestului la domiciliu, inculpatul are obligaţia să se prezinte în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori este chemat. În baza art. 221 alin. (3) C. proc. pen., pe durata arestului la domiciliu, inculpatul va purta permanent un sistem electronic de supraveghere. În baza art. 221 alin. 9 Cod procedură penală, supravegherea respectării obligaţiilor stabilite în sarcina inculpatului pe durata executării măsurii arestului la domiciliu se realizează de către IPJ Mehedinţi – Biroul de Supravegheri judiciare. Atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor art. 221 alin. 4 Cod procedură penală, privind înlocuirea măsurii arestului la domiciliu cu măsura arestării preventive, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor ce le revin”.


Scrie un comentariu

trimite