Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Aradul, dat exemplu la o videoconferinţă cu premierul, ministrul Sănătăţii şi managerii de spitale din România; Horea Timiş: „Urmează două luni de foc maxim”

Județul Arad a fost dat exemplu pozitiv în timpul unei videoconferințe care a avut loc ieri, la care au participat premierul, ministrul Sănătății și toți managerii de spitale publice și private din Romania, pentru respectarea planului de reziliență.

Aradul, dat exemplu la o videoconferinţă cu premierul, ministrul Sănătăţii şi managerii de spitale din România; Horea Timiş: „Urmează două luni de foc maxim”
Comentează 0

„Dacă la Arad se poate, cu siguranță se poate și în alte județe” - Ministrul Sănătății a subliniat colaborarea dintre mangementul Spitalului Județean Arad, managementul Spitalului Orășenesc Ineu, autoritățile publice locale, DSP și Prefectura Județului Arad, ca exemplu de bune practici. Până acum, județul Arad dispune de materiale sanitare pe stoc și este unul dintre județele care nu a apelat la stocul național de urgență, după cum susţin rerezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Arad.

Potrivit acestora, de vineri până ieri, Spitalul Orășenesc Ineu și-a crescut capacitatea de la zece paturi la 20 de paturi Covid, pentru forme ușoare și medii.

Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad a crescut numărul de paturi ATI cu încă 15, ajungând de la 12 la 27 de paturi ATI.  Paturile medicale Covid s-au suplimentat cu încă 57, astfel că s-a mărit capacitatea de la 89 la 146 de paturi Covid. La acestea se mai adaugă, în curs de autorizare, încă nouă paturi de dializă în curs de avizare la SCJUArad și încă şase paturi avizate de dializă la o unitate privată.

La videoconferința de la Prefectură au fost prezenți toți managerii de unități cu paturi private şi de stat din judetul Arad. În calitate de director al DSP Arad am dispus ca până vineri, toți managerii de spitale publice și private să trimită către DSP Arad un plan prin care pun la dispoziție paturi în zone roșii în structura spitalelor, cu oxigen sau fără, medici cu diferite specialități, asistenți medicali sau infirmiere, personal care la nevoie poate să fie detașat între spitale maximum 30 de zile, fără acordul persoanei.

Prima detașare a fost făcută ieri de la Spitalul Orășenesc Lipova către Spitalul Orășenesc Ineu - un medic specialist pneumologie.

Creșterea acută a cazurilor pozitive ne îndeamnă să luăm măsuri din timp pentru a putea să facem față acestei pandemii. Structura actuală ne permite un back-up de o săptămână, maxim două, și asta în cazul în care numărul cazurilor nu o sa crească foarte mult. Dacă numărul de cazuri va crește exponențial, cu siguranță trebuie să reconfigurăm capacitatea de paturi și accesul la oxigen la nivelul județului Arad. Din analizele epidemiologice urmează două luni de foc maxim care vor testa capacitatea sistemului sanitar arădean de a face față acestui val 4, cel mai agresiv de până acuma”, susţine Horea Timiş, directorul Direcţiei de Sănătate publică Arad.


Scrie un comentariu

trimite