Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Arădenii, invitați să participe la curățenia de primăvară

Curățenia și înfrumusețarea orașului au fost subiectele abordate în conferința de presă PNL Arad de astăzi. Consilierul municipal Florin Mariș a invitat arădenii să se implice în campania de curățenie de primăvară care a pornit la începutul lunii și se va încheia în luna mai.

Arădenii, invitați să participe la curățenia de primăvară
Comentează 0

„În calitate de consilier municipal, mă ocup de curățenia de primăvară. Îi invit pe arădeni să se implice și să lucrăm împreună pentru a avea cartierele curate și frumoase, este bine să ne gândim la drepturile și la obligațiile pe care le avem”, a spus Florin Mariș.

Acțiunea de curățenie a început deja în centru, în Cartierul Funcționarilor și Zona Polivalentă, este în desfășurare în Zona Gării și 6 Vânători, urmează cartierele Alfa (13 – 14 martie), Confecții (15 martie), Pârneava (16 – 17 martie), Cadaș și Silvaș (20 martie), Grădiște (21 – 24 martie), Calea Romanilor și Drăgășani (27 martie), Aradul Nou (28 – 29 martie), Mureșel (30 martie), Subcetate (31 martie), Sânicolau Mic (3-4 aprilie), Poltura (10 aprilie), Gai (11 – 12 aprilie), Șega (20 – 21 aprilie), Bujac (24 – 25 aprilie), Micălaca (26 aprilie – 4 mai). Potrivit consilierului Florin Mariş, cele mai problematice zone sunt cele mărginaşe, acesta făcând un apel la locuitorii municipiului să înţeleagă că au şi obligaţii, nu doar drepturi.

10% din cheltuieli

Viceprimarul Lazăr Faur a precizat că pentru curățenia orașului și reîmprospătarea spațiilor verzi sunt alocate aproximativ 10% din cheltuielile bugetare.

„Avem dorința de a întreține și extinde spațiile verzi, trebuie să corelăm această dorință cu posibilitățile. Spațiile verzi pe care le avem trebuie să urmeze o procedură de retehnologizare, care a început anul trecut, să ne adaptăm la condițiile de climă. Sunt perioade lungi de arșiță, este nevoie de sisteme de irigații și implicit de un efort bugetar pe care îl facem an de an. Intenția de a avea mult verde și flori va fi susținută de PNL prin alocările proiecte și alocări bugetare”, a declarat Lazăr Faur.

 

Galerie foto (3)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite