Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Aproape 21 de milioane de euro pentru producerea de biogaz pe bază de gunoi de grajd

Potrivit deputatului liberal arădean Glad Varga, membru al Comisiei pentru mediu și echilibru ecologic și vicepreședinte al Comisiei pentru antreprenoriat și turism, a fost pus în consultare publică ghidul de finanțare pentru investiţii în capacități de producție a energiei din surse regenerabile, respectiv biogaz pe bază de gunoi de grajd.

Aproape 21 de milioane de euro pentru producerea de biogaz pe bază de gunoi de grajd
Comentează 0

Scopul acestei investiții realizată prin PNRR este gestionarea sustenabilă a bio-deșeurilor agricole, în special a celor provenite din activitățile zootehnice, prin creșterea gradului de valorificare a acestora în vederea reducerii poluării cu nitrați și dezvoltarea infrastructurii pentru managementul gunoiului de grajd și al altor deșeuri agricole compostabile. Alocarea financiară totală este de 20,77 milioane euro, echivalentul a 102,68 milioane lei. Valoarea maximă eligibilă a unui proiect este de 3,74 milioane euro, echivalentul a 18,48 milioane lei, fără TVA. Rata de finanțare acordată prin PNRR este de 90% din valoarea cheltuielilor eligibile ale proiectului, fără TVA, restul de minimum 10% din valoarea cheltuielilor eligibile reprezentând contribuție proprie a beneficiarului”, susține Glad Varga, deputat PNL de Arad.

De menționat că finanțarea va putea fi utilizată pentru realizarea a cel puțin 5 sisteme de biogaz pentru comunități cu ferme foarte mari, cu capacități electrice de cel puțin 300 KWh și capacități de încălzire de cel puțin 300 KWh până la maximum 1 MWh electric și 1MWh termici.

Ghidul de finanţare este disponibil AICI.
 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite