Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Apple lucrează la un iPhone pliabil inspirat din Galaxy Z Flip

Apple lucrează la un iPhone pliabil inspirat din Galaxy Z Flip
Comentează 1

Apple trage cu ochiul la modelele pliabile Samsung și conform informațiilor compania americană a dezvoltat deja mai multe prototipuri similare cu Samsung Galaxy Z Flip, smartphone-ul pliabil Samsung cu clapetă. Informația a fost făcută publică de Blomberg, lucru care îi dă și mai multă greutate. Tot de acolo aflăm că viitoarea serie Apple iPhone 13 va veni cu un senzor de amprente Touch ID in-display.

Potrivit PhonAndroid, reporterul Bloomberg, Mark Gurman, spune că Apple dezvoltă activ prototipuri pliabile pentru un viitor iPhone. Odată ce ecranul este desfășurat, acest iPhone pliabil ar oferi o zonă de afișare similară cu cea a iPhone 12 Pro Max (6,7 inch – 17,02 cm). Primele prototipuri dezvoltate de inginerii Apple seamănă mai mult cu Samsung Galaxy Z Flip și Motorola Razr decât cu Galaxy Z Fold.

Prin urmare, un viitor Apple iPhone pliabil nu ar fi destinat să înlocuiască iPad-ul prin transformarea într-o tabletă. Conform mai multor zvonuri, compania Apple ar prefera să opteze pentru un iPhone cu clapetă. Oricum, unul dintre prototipurile dezvoltate de compania din Cupertino se distinge prin prezența unei balamale centrale invizibile în spate care conține toate componentele electronice necesare.

Deocamdată, Apple s-a mulțumit să lucreze pe ecranul pliabil al viitorului său iPhone cu clapetă. După cum subliniază Mark Gurman, compania Apple nu s-a oprit încă asupra unui design definitiv.  Este posibil ca iPhone-urile cu ecran pliabil convertibil în tabletă să fie, de asemenea, luate în considerare. Apple a văzut ce succes a avut Samsung Galaxy Z Fold 2 după lansarea pe piață și suntem siguri că se gândește și la un astfel de model.

Conform sursei sus citate, gigantul american nu a stabilit încă o dată de lansare pe piață. În mod surprinzător, proiectul este, prin urmare, încă în geneza sa. În aceste condiții, nu ne așteptăm să vedem pe piață un Apple iPhone pliabil, cel puțin anul acesta.

Cum am scris mai sus, este menționată și viitoarea serie Apple iPhone 13. Foarte similară cu iPhone 12, aceasta ar fi numită intern iPhone 12S. Unele modele din această serie nu ar avea un port Lightning pentru încărcare. În mod surprinzător, Apple ar paria totul pe încărcătorul magnetic MagSafe inaugurat cu Apple iPhone 12.

Mai presus de toate, firma americană ar lua în considerare și implementarea unui cititor de amprentă Touch ID sub ecranul tactil. Această metodă de deblocare biometrică ar fi oferită pe lângă recunoașterea facială Face ID. Este posibil ca decizia Apple să aibă legătură cu evoluția actualei pandemii. În mijlocul unei crize de sănătate, purtarea unei măști împiedică funcționarea eficientă a recunoașterii faciale 3D.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite