Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

ANM anunță schimbări radicale ale vremii: răcire accentuată, ploi și vijelii. Cod galben de fenomene periculoase - HARTA

Prognoza meteo a fost actualizată. ANM a emis o atenționare cod galben de vreme severă, în mai multe județe din țară. Sunt așeptate ploi torențiale și vijelii, mai ales în partea de NV a teritoriului.

ANM anunță schimbări radicale ale vremii: răcire accentuată, ploi și vijelii. Cod galben de fenomene periculoase - HARTA
Comentează 0

Interval de valabilitate: 14 septembrie, ora 13 – 15 septembrie, ora 10
Fenomene vizate: instabilitate atmosferică
Zone afectate: conform textului și hărții

În Maramureș, Crișana, Banat, local în Transilvania și în zonele montane aferente, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin averse și cu caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului (cu rafale de 50...60 km/h), izolat vijelii și grindină. În intervale scurte de timp, dar mai ales prin acumulare, cantitățile de apă vor fi de 20...25 l/mp și izolat, îndeosebi în nord-vestul teritoriului, de peste 40...50 l/mp.

Astfel de fenomene se vor semnala, pe arii restrânse, astăzi (14 septembrie) și în centrul, nord-estul țării și în restul zonei montane. Vineri (15 septembrie) vor fi manifestări de instabilitate atmosferică îndeosebi în sud, centru și est.

Imagine

Sursa: realitatea.net


Scrie un comentariu

trimite