Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Ancheta privind moartea copilului care a mâncat sharoma. Patronul shaormeriei, audiat

Ancheta privind moartea copilului de 3 ani, după ce ar fi mâncat sharoma. Patronul shaormeriei este audiat, duminică dimineaţă, de procurori, după ce sâmbătăseară părinţii au fost şi ei chemaţi să dea declaraţii. nspectorii sanitar-veterinari nu au găsit nereguli la controulul făcut în shaormerie, iar părinții au declarat că nu l-au adus la spital imediat ce au văzut că nu se simte bine.

Ancheta privind moartea copilului care a mâncat sharoma. Patronul shaormeriei, audiat
Comentează 0

Părinții micuţului au fost audiați, sâmbătă seară, la Poliția Capitalei. Surse judiciare citate de jurnaliștii de la adevarul.ro spun că oamenii ar fi sunat la ambulanţă după o noapte în care celui mic i-ar fi fost rău. Ei le-ar fi spus anchetatorilor că nu au apelat mai repede la 112 deoarece copilul avea și momente în care îşi revenea.

Pe de altă parte, primele rezultate ale probelor prelevate din produsele alimentare sunt negative, iar la controlul nu s-au găsit deficienţe atât de grave care să conducă la o situaţie de genul acesta, a declarat, sâmbătă, directorul DSVSA Bucureşti, Ovidiu Zvorişteanu. "Până acum pe alergeni nu a ieşit nimic pozitiv, nu au existat alergeni în produsele alimentare de origine animală sau non animală, respectiv legumele care se mai pun în shaorma", a precizat Zvorişteanu.

Buletinele de analiză vor fi gata luni sau marți şi până la finalizarea anchetei, activitatea unității a fost suspendată. 

Copilul de trei ani și jumătate și părinții săi au ajuns joi la Spitalul de Boli Infecţioase Matei Balş. Acuzau stări de rău după ce ar fi mncat shaorma la un fast food din Bucureşti. Din nefericire, minorul a intrat în stop cardio-respirator și nu a mai putut fi salvat. Copilul s-ar fi intoxicat cu o substanță necunoscută. Asta rezultă din primele date ale anchetei desfășurate de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul București. 

"Exista suspiciunea unei intoxicaţii cu o substanţă necunoscută, motiv pentru care cazul a fost considerat unul medico-legal. Sesizarea a fost formulată de către Serviciul de Anatomie Patologică şi Prosectură din Spitalului Clinic Colentina, în condiţiile în care institutul Balş nu are un astfel de serviciu. Raportat la părinţii minorului, în urma verificărilor efectuate s-a stabilit că au fost diagnosticaţi în ziua de 15.05.2018 cu „toxiinfecţie alimentară”, însă nu a fost necesară internarea în spital, la momentul actual starea de sănătate fiind ameliorată," se spune în comunicatul procurorilor.

Marţi dimineaţă, copilul a fost de urgenţă la spitalul de boli infecţioase Colentina, dar, din păcate, medicii nu au mai putut face nimic pentru el şi au constatat decesul. Potrivit unor surse, copilul ar fi murit din cauza unei toxiinfecții alimentare. 

Sursa


Scrie un comentariu

trimite