Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Amenzi uriaşe pentru unele centre rezidenţiale, în a patra zi în care se fac verificări

Controalele efectuate de autorităţi în centrele rezidențiale pentru vârstnici, persoane adulte cu dizabilități și copii s-au soldat cu amenzi uriaşe în unele cazuri, în ziua a patra.

Amenzi uriaşe pentru unele centre rezidenţiale, în a patra zi în care se fac verificări
Comentează 0

„Conform raportărilor comisiilor de control a centrelor rezidențiale destinate persoanelor vârstnice, centrelor rezidențiale destinate persoanelor adulte cu dizabilități  și cele destinate copiilor, care funcționează pe raza județului Arad, rezultatele activităților desfășurate în ziua 4, 13.07.2023, sunt următoarele:

  • 10 centre controlate;
  • Nu au existat centre cărora să le fie suspendată activitatea;
  • În urma diferitelor abateri constatate, au fost acordate avertismente și amenzi în total de 270.000 lei. Un centru pentru vârstnici a primit amenzi totalizând 100.000 lei, din care jumătate pentru nefuncționarea iluminatului de securitate conform reglementărilor tehnice în vigoare și pentru că în încăperea unde funcționează centrala termică sunt amplasate materiale care nu au legătură funcționarea acesteia (ISU), 35.000 lei din partea Direcției de Sănătate Publică și 15.000 din partea Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului pentru diferite abateri constatate în privința unor condiții igienico-sanitare necorespunzătoare. Un alt centru pentru persoane vârstnice și unul pentru copii au primit amenzi a câte 50.000 lei pentru lipsa autorizației de securitate la incendiu.
  • Trei centre au fost amendate cu sume mai mici sau egale cu 5.000 lei;
  • În cazul tuturor centrelor verificate au mai fost aplicate avertismente sau măsuri administrative de remediere a deficiențelor”, transmit reprezentanţii Prefecturii.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite