Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Amenzi de sute de mii de lei şi aproape 200 de maşini ridicate pentru oprire şi staţionare interzisă (FOTO)

Polițiștii locali cu atribuții în domeniul circulației pe drumurile publice din cadrul Direcției Generale Poliția Locală Arad au aplicat, anul acesta, 835 amenzi conducătorilor de autoturisme pentru oprirea interzisă, respectiv 492 sancțiuni pentru staționare interzisă. Amenzile aplicate pentru nerespectarea normelor de circulație pe drumurile publice însumează 327.623 lei. Totodată, de la începutul anului au mai fost aplicate 60 de amenzi, în sumă de 9.744 lei șoferilor indisciplinați care au ales să circule pe sectoarele de drum public marcate cu indicatoare ce interzic accesul.

Amenzi de sute de mii de lei şi aproape 200 de maşini ridicate pentru oprire şi staţionare interzisă (FOTO)
Comentează 0

„În topul contravențiilor depistate de către agenții constatatori se situează oprirea în zona de acțiune a indicatorului «oprirea interzisă», urmată de staționarea autovehiculelor în locurile în care este interzisă oprirea, staționarea pe raza de acțiune a indicatorului cu semnificația «Staționarea interzisa», respectiv opriri pe trecerile de pietoni, pe trotuare, stații de autobuz, în intersecții, piste pentru biciclete, locuri special amenajate taximetrelor ori pe platformele destinate tramvaielor. Au fost constatate și situații de opriri pe banda de circulație, respectiv staționări în pantă.

De asemenea, a fost aplicată măsura complementară prin care s-a dispus ridicarea vehiculelor staționate neregulamentar, în 194 situații. Contravaloarea cheltuielilor pentru ridicarea, transportul și depozitarea vehiculului staționat neregulamentar se suportă de către deținătorul acestuia.

Polițiștii locali vor acționa și în perioada următoare pentru identificarea celor care comit abateri la regimul circulației, punând în pericol siguranța traficului rutier. În acest sens, DGPL Arad recomandă participanților la trafic respectarea prevederilor H.G. nr. 1391/2006 pentru aprobarea Regulamentului de aplicare a O.U.G. nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, atât în scopul evitării măsurilor sancționatorii, cât și în scopul evitării evenimentelor rutiere nedorite, generatoare de accidente, transmit reprezentanţii Poliţiei Locale.

Sursa foto: Poliţia Locală

 

 

 

Galerie foto (3)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite