Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Amenzi de 150.000 de lei date, luna trecută, de Garda de Mediu Arad

Garda de Mediu Arad a dat, luna trecută, amenzi de 150.000 de lei. Potrivit reprezentanților instituției, este vorba despre trei sancțiuni care au fost constatate în urma efectuării a 52 de controale. Asta, în condițiile în care cele două echipe de control trimise pe teren au trebuit să dea curs și unui număr de 29 de reclamații.

Amenzi de 150.000 de lei date, luna trecută, de Garda de Mediu Arad
Comentează 0

Una dintre amenzi, în valoare de 100.000 de lei, a fost dată în urma unui control efectuat pe Calea Bodrogului. „În urma unor sesizări primite de la agentii economici care își desfășoară activitatea pe Calea Bodrogului din municipiul Arad, în care era semnalată depozitarea unei cantități impresionante de deșeuri menajere pe o platformă aflată în incinta zonei, comisari ai Gărzii Naționale de Mediu - Comisariatul Județean Arad s-au deplasat în vederea efectuării verificării aspectelor reclamate.

La fața locului s-a constatat că o societate autorizată pentru colectarea și selectarea deșeurilor, a depozitat deșeul menajer în vederea sortării și a valorificării pe altă locație decât cea prevăzută în autorizația de mediu.

În urma controlului s-a stabilit ca măsură transportarea întregii cantități de deșeuri de pe locația neautorizată și interzicerea depozitării pe respectiva locație .

A fost aplicată sancțiunea contravențională în valoare de 100.000 lei conform prevederilor OUG 195/ 2005-privind protecția mediului”, informau la vremea respectivă reprezentanții Gărzii de Mediu Arad.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite