Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Alecsandra&Adrian: ”De la Arad la Cape Town și înapoi”

Alecsandra&Adrian: ”De la Arad la Cape Town și înapoi”
Comentează 1
În după-amiaza zilei de marți, 12 Iulie, pe platoul din fața Primăriei s-au adunat mai mulți arădeni, în frunte cu primarul municipiului, neobositul călător Călin Bibarț, pentru a fi de față la PLECAREA OFICIALĂ în expediția aventuroasă Arad - Cape Town a ”dromomanilor” Alecsandra și Adrian Moldovan.
 
Cuplul de arădeni Alecsandra și Adrian Moldovan, cunoscuți de pe Youtube (canalul ”Everyday Holiday [1]”) unde postează videoclipuri de călătorie, sunt la startul celei mai importante și periculoase
expediții din viața lor.

 

Cei doi vor traversa, într-un autoturism de teren Toyota Hilux cu o cabină adițională construită chiar de către ei, întregul continent negru, de la nord la sud, pe traseul de vest.

 
Noutatea constă în faptul că nu vor parcurge traseul ”clasic” Maroc-Mauritania, ci au optat pentru o traversare a Saharei prin mijlocul deșertului, din Algeria în Mauritania, traseu în premieră
românească, parcurs în ultimii ani de foarte puțini călători. Este o traversare a deșertului (vara, la 50 de grade C) pe 1000 Km fără drum, printr-o zonă pustie și periculoasă. Pentru această parte au avut nevoie de foarte multe aprobări și permise.
 
O altă aventură va fi trecerea din Nigeria în Camerun, care trebuie făcută prin mijlocul junglei în plin sezon ploios. Drumurile modernizate nu pot fi folosite din cauza conflitului din regiunea separatistă Ambazonia (sud) și a activității grupurilor jihadiste (nord).
 
Alecsandra și Adrian sunt cunoscuți publicului prin fimările realizate în Coreea de Nord LINK [2] (1,5 milioane de vizualizări) și la Cernobîl (2,4 milioane de vizualizări) LINK [3] .
 
De asemenea, Adrian a făcut parte din prima expediție arădeană pe Kilimanjaro (2009) și din expediția ”România, o inimă pentru Asia”, Arad-Mongolia și retur (2012).
 
”Am dorit neaparat să facem această expediție sub culorile Aradului, deoarece Alecsandra este născută în Arad (eu fiind arădean prin adopție). Iar în urmă cu 10 ani făceam tot sub culorile Aradului cea mai lungă expediție în formă de inimă Arad - Mongolia și retur și atunci am fost doar interpret și șofer, insă acum am fost avansat și trebuie să fiu și editor și producător al materialelor pe care le vom posta foarte des pe social media, pentru că va fi un fel de Big Brother african și veți putea să ne urmăriți în timp real pe Instagram, Facebook și You Tube și nu aș mai fi avut timp să mă ocup de aspectele domestice (curățenie, mâncare), de care se va ocupa Alecsandra, însă va trebui să fiu partea cea mai grea: mecanic auto”, a precizat cu umor Adrian înainte de plecare.

Galerie foto (69)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite