Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Agenda Copilului din Pântece

Agenda Copilului din Pântece
Comentează 0

Magdalena Zambori este inițiatoarea unei idei lăudabile, utile, năstrușnice pe care s-a străduit, din multe puncte de vedere să o materializeze.

Ea este autoarea unei Agende speciale, o agendă venită din partea Copilului abia conceput, spre viitoarea Mamă, „Agenda Copilului din Pântece”.

Copilul, asemeni lui Iisus Hristos, (pentru că toți suntem fiii Lui, modelați după chipul și asemănarea Lui, cei mai îndreptăți fiind cei nevinovați) se dovedește Învățătorul viitoarei Mame, total nepregătită să-l primească în viața ei sau prea puțin pregătită pentru asta.

Asemeni lui Hristos, Pruncul vine să-și trăiască pe pământ destinul cu bagajul genetic în spate și în același timp, cu șansa de a curăța de păcate neamul din care se trage sau de a-l încărca, după caz.

        Dar nu-și poate împlini destinul fără cea care-i dă Viață. Aici intervine Mama, rolul ei extraordinar de care nici ea și nici celălalt părinte nu sunt conștienți, dar pe care Pruncul îl stăpânește prin voia Divină.  Mama devine învățăcelul Copilului, sfătuitorul ei, astfel ea învață cum să-l primească în curățenie și lumină ca el să poată duce o viață frumoasă spre mântuirea neamului său.

Ce învață această agendă:

„Cum să fii mamă bună. Cum să ai grijă de corpul și mintea ta. Cum să devii conștientă de ceea ce simți și de ce ți se întâmplă. Cum decizi ce este cu adevărat important? Cum poți fi prezentă...în prezent...când tot ce te preocupă este viitorul”? (Magdalena Zambori)

Agenda se deschide  cu un monolog al Copilului, având o destinație precisă, subliniază idei esențiale, lucruri importante care ar trebui să preocupe o viitoare mămică.

         „Urmează mai apoi partea propriu-zisă de agendă, care...mi se pare o idee foarte bună. Viitoare mămică poate nota fiecare moment important din timpul sarcinii: când află că e însărcinată, când simte copilul în pântece, cum se simte, ce provocări zilnice a avut. După 9 luni tipăritura asta nu va fi o simplă agendă pe raft, va fi o comoară, pentru generații.” –Monica Szentes, editorul agendei

„Agenda Copilului din Pântece” este un ghid de pregătire destinat viitoarele mame şi nu numai lor, pentru primirea curată a copilului.

Agenda stabilește legătura Copilului cu Mama din viața intrauterină pregătind viața lor împreună după naștere.

Un material ce aduce clarificări vieții într-un mod simplu și direct.

                                         *

În modul în care Pruncul își pregătește Mama pentru propria naștere regăsim parcă simbolistica imaginii bizantine a Pruncului – matur din brațele Sfintei Sale Maici, atât de prezentă în iconografia răsăriteană.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite