Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

ACUM s-a decis: oprire interzisă pe anumite străzi din municipiu după finalizarea fast-park-urilor

Comisia de sistematizare a circulaţiei au luat măsuri pentru fluidizarea traficului pe trei străzi din municipiu, după finalizarea şi darea în funcţiune a fast-park-urilor. Astfel, în zonele respective s-a decis să se interzică oprirea autoturismelor. Anunţul a fost făcut de Poliţia Locală.

ACUM s-a decis: oprire interzisă pe anumite străzi din municipiu după finalizarea fast-park-urilor
Comentează 1

„În prezent, în municipiul Arad sunt opt fast park-uri (parcări supraetajate), în urma investiției realizate de cãtre municipalitate, conform proiectului de regenerare urbanã în cartiere. Dintre acestea, fast-park-urile situate pe strada Ilie Măduța și Alexandru P. Negură sunt date în funcțiune, iar în locația de pe strada Zalău, în urma licitatiei, s-au și atribuit locuri de parcare de reședință.

După finalizarea licitației și preluarea locurilor de parcare de către beneficiarii contractelor, pe strada Zalău, polițiștii locali au acționat constant pentru verificarea modului de utilizare a locurilor de parcare de tip fast-park, aplicând, totodată, sancțiuni în vederea disciplinării și responsabilizării conducătorilor auto, pentru respectarea normelor cuprinse în Hotãrârea Consiliului Local nr.510/2019.

Odată cu atribuirea noilor locuri de parcare, în amenajările la sol, cât și în cele supraetajate,

Obiectivul administrației este atât de a asigura un tratament egal tuturor deținătorilor de autovehicule din zonele în care prin regenerarea urbană s-au amenajat suficiente locuri de parcare, cât și crearea condițiilor pentru desfășurarea traficului auto și pietonal în condiții cât mai sigure. Drept urmare, în cartierele rezidențiale relativ aglomerate în care regenerarea urbană a condus la o ofertă satisfăcătoare de locuri de parcare, se are în vedere eliminarea situațiilor în care o minoritate dintre locuitori continuă să parcheze zile în șir, în vreme ce vecinii lor au contracte cu RECONS. De asemenea, străzi relativ înguste ce sunt afectate de traficul intens pot fi eliberate de un număr limitat de locuri de parcare amplasate pe carosabil, în condițiile în care regenerarea urbană a creat în imediata vecinătate parcări rezidențiale ce au rămas încă nelicitate.

Astfel de măsuri contribuie la creșterea confortului și siguranței participanților la traficul auto, pe două roți și pietonilor, care beneficiază de spații mai largi și de o mai bună vizibilitate, după eliberarea străzilor în cauză.

Un exemplu în acest sens îl reprezintă măsurile adoptate în ședința din data de 17.02.2022 a Comisiei de Sistematizare a Circulației cu referire la parcarea pe trei străzi adiacente primului fast park licitat din Municipiul Arad. Interzicerea opririi pe străzile Zalău, Tușnad și o parte din Sighișoara survine în condițiile unui trafic intens zilnic pe aceste căi de rulare și pe fondul existenței unui număr suficient de locuri de parcare libere în fast-parkul respectiv. Aplicarea acestor măsuri în arealul primului fast-park licitat din Arad va oferi o experiență utilă pentru implementarea strategiei prin care noile locuri de parcare create să conducă efectiv la o desfășurare mai ușoară și sigură a traficului în cartierele rezidențiale aglomerate, susţin reprezentanţii Poliţiei Locale.

Galerie foto (2)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite