Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

A încercat să treacă granița, dar nu semăna cu persoana din pașaport

La Punctul de Trecere a Frontierei Turnu, un bărbat din Sri Lanka a încercat să treacă ilegal frontiera de stat, folosind documente care aparţineau altei persoane.

A încercat să treacă granița, dar nu semăna cu persoana din pașaport
Comentează 0

Ieri, 14.11.2021, la Punctul de Trecere a Frontierei Turnu, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieșire din țară, călătorind ca pasager într-un autoturism, un bărbat care s-a legitimat cu un pașaport simplu eliberat de autoritățile din Sri Lanka.

Cu ocazia verificării documentului, poliţiştii de frontieră au constatat faptul că între persoana prezentă la control şi fotografia din document există diferenţe de fizionomie, motiv pentru care acesta a fost condus la sediul instituției pentru cercetări.

În urma verificărilor s-a stabilit că persoana este cetăţean din Sri Lanka, în vârstă de 39 de ani, care a intrat legal în România, însă a recurs la această metodă deoarece intenţiona să ajungă într-un stat din vestul Europei.

Totodată, bărbatul a declarat că a obţinut documentul prezentat la control din Sri Lanka, de la un conaţional, ale cărui date de identitate nu le cunoaşte.

Polițiștii de frontieră au demarat cercetările cu privire la săvârșirea infracţiunilor de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat și uz de fals. 


Scrie un comentariu

trimite