Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

A fost actualizat planul tarifar pentru colectarea deșeurilor

Întâlnirile pe care autoritățile arădene le-au avut la București cu premierul Ludovic Orban și membri ai Guvernului nu au rămas fără rezultate. Conform reprezentanților PNL Arad, printre problemele care pot fi bifate ca fiind rezolvate se numără și actualizarea planului tarifar pentru colectarea deșeurilor, care a dat numeroase bătăi de cap Consiliului Județean și ADI Deșeuri.

A fost actualizat planul tarifar pentru colectarea deșeurilor
Comentează 0

„După cum știți, avem un proiect câștigat de Consiliul Județean de 33  de milioane de euro. A fost declarat funcțional în luna februarie 2019 de către consultanță și Banca Mondială. Din păcate au fost mici probleme și nefuncționalități cu privire la operare pentru că prețul și caietul de sarcini a fost scris undeva în 2008. Zona I, de unde face și municipiul Arad a intrat în operare în 2018, iar celelalte zone la sfârșitul anului, au fost mici probleme. De aceea, una dintre doleanțele noastre la București a fost actualizarea planului tarifar, pentru ca tot ceea ce înseamnă prețuri să fie corelat cu cheltuielile din ziua de astăzi, pentru ca serviciul să fie de calitate”, a declarat Răzvan Cadar, secretarul general al PNL Arad și vicepreședintele Consiliului Județean Arad.

O altă discuție a vizat fluxul de compost, acum Aradul preluând și compostul de la ADISIGD Timiș. „În cadrul proiectului noi avem o stație de compost în Arad. Are o capacitate mare. Județul Timiș neavând o stație de compost de capacitatea stației noastre, am avut o solicitare din partea colegilor de la ADISIGD Timiș pentru a putea duce compostul aici. Am primit aprobarea pentru modificarea fluxului”, a încheiat Cadar.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite