Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

A avut loc vernisajul expoziției ”Salonul de vară”, eveniment organizat de Asociația ”Ion Andreescu” Arad

A avut loc vernisajul expoziției ”Salonul de vară”, eveniment organizat de Asociația ”Ion Andreescu” Arad
Comentează 1
În seara zilei de 26 iulie 2023, a avut loc vernisajul expoziției ”Salonul de vară”, eveniment organizat de Asociația ”Ion Andreescu” Arad în cadrul unui parteneriat cu Complexul Muzeal Arad, căruia îi mulțumim pentru colaborarea fructuoasă, care vine în beneficiul comunității locale. Vernisajul s-a desfășurat într-o atmosferă deosebită, cu oameni dragi și un public iubitor de frumos, care încurajează această activitate artistică a noastră.
Au expus în cadrul acestui eveniment 28 de artiști, care aduc prin creațiile lor în prim-plan emoția și spiritualul. 28 de limbaje de exprimare artistică, într-o expoziție ce reunește 60 de lucrări create în tehnici diferite; ulei și acrilic pe pânză și pe carton, acuarelă, studii de atelier în cărbune, artă fotografică și sculptură. Expoziția este ofertantă și din punct de vedere tematic, de la peisaj la natură statică, de la portret la pictură abstractă, citadine și compoziții, toate aceste creații sunt menite să ofere publicului o experiență captivantă și sperăm și interactivă. Așa cum cartea, se spune, că o savurăm cu ochii și cu mintea, la fel procedăm și cu arta plastică, o gustăm cu privirea și cu sufletul.
Frumusețea vernisajelor constă și în faptul că publicul are posibilitatea de a admira lucrările expuse, împreună cu creatorii lor, astfel încât contactul emoțional dintre artiști si public să creeze o energie benefică. 
Este expusă o singură lucrare de sculptură în cadrul acestui eveniment o  statuetă realizată din lut pentru olărit cu patină de bronz, creația artistului vizual Estera Kertesz, care a dorit să ne aducă în atenție povestea de iubire dintre cele doua personaje mitologice - Orfeu si Euridice. Putem spune că este portretizarea iubirii pierdute, apoi regăsite pentru a fi pierdută a doua oară. Dragostea lui Orfeu pentru Euridice semnifică devotamentul într-o relație si existența unei iubiri mai presus de neființă.
Cu ocazia acestui eveniment a fost primimt în mijlocul nostru un nou membru, artistul vizual Florin Mihai Gavrilă, care este un autodidact pasionat de pictură și care a mărturisit că pictează pentru că îi place să-și coloreze ideile, fiind inginer are multe idei. Îi spunem bun venit în asociația noastră și multă inspirație!
Doresc să-i felicit pe artiștii expozanți pentru dăruirea și perseverența lor în crearea acestor deosebite lucrări, pe care cu drag și cu bucurie le expun publicului!
”Arta este pentru om la fel ca pâinea şi ca apa. Nevoia de frumos şi de creaţie, care-l întruchipează, este inseparabilă de om, şi fără ea, omul poate nici n-ar mai fi vrut să trăiască pe pământ.” Feodor Dostoievski
Expoziția este deschisă publicului până în 6 august 2023, la Sala Clio a Muzeului de Artă Arad.
Vă așteptăm cu drag!

Galerie foto (182)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite