Noi investiții în derulare în comuna Vladimirescu. Aici se finalizează o casă la apoximativ trei zile (FOTO/VIDEO)
Comuna Vladimirescu este de departe cea mai mare și dezvoltată comună din județul Arad (aproximativ 13.000 locuitori depășind orașul Ineu ca număr de locuitori), iar ritmul cu care se dezvoltă și se extinde este demn de toată admirația și respectul.
Acolo unde primarul și viceprimarul știu să fie adevărați gospodari, rezultatele nu întârzie să apară, iar pe zi ce trece se mai costruiește ceva nou în comună se aduc îmbunătățiri și modernizări, astfel se ridică nivelul de trai al cetățeanului.
În comuna Vladimirescu se finalizează o casă la aproximativ trei zile, ceea ce este un succes absolut și un beneficiu pentru administrație și locuitori. Poate că este și un avantaj faptul că Vladimirescu este la o aruncătură de băț de Arad, dar la urma urmei și comuna Fântânele este cam la aceeași distanță, dar nu este același lucru, oamenii preferând Vladimirescu pentru marile magazine care sunt la îndemână.
Comuna Vladimirescu are satele aparținătoare Cicir, Mândruloc și Horia și în toate cele trei sate are cartiere noi în construcție. În localitatea Vladimirescu sunt trei cartiere noi: Via Carmina, cartierul Glogovăț și mai nou cartierul Florilor care deja prinde bine contur. Omul de la oraș caută liniștea, dar în același timp vrea confort și o distanță scurtă până la locul de muncă, iar comuna Vladimirescu este locul ideal.
Domnul primar Ioan Crișan și domnul viceprimar Mag Mihai împreună cu echipa Primăriei, fac totul pentru a moderniza comuna unde mereu apar noi lucruri frumoase, dar mai ales utile comunității. Una dintre noile investiții în comună este serviciul ISU care va avea un sediu și la Vladimirescu alături de serviciu SMURD care are echipă de intervenție 24 din 24 de ore.
În curând la orice intervenție este nevoie, se vor deplasa SMURD-ul și Pompierii împreună și se va scurta timpul de intervenție în caz de nevoie din zona comunei Vladimirescu spre Lipova și Valea Mureșului.
„Acum se lucrează la sediul ISU din Vladimirescu și vrem să finalizăm până la 1 noiembrie, când dorim să facem recepția, aici avem toate condițiile ca pompierii să-și poată desfășura activitatea, ei fiind pregătiți la orice oră. Avem un protocol cu I.S.U. prin care noi asigurăm spațiu pentru paramedicii SMURD, inclusiv cu dormitor pentru odihnă și loc pentru autospeciala salvării și împreună cu pompierii vor fi un serviciu complet.
Precizăm faptul că în conformitate cu protocolul semnat, Primăria asigură spațiul și plătește întreținerea (apă-canal, gaz, curent), iar ISU își plătește angajații și întreținera autospecialelor. Acest serviciu va beneficia și de autospeciale dotate pentru intervenție.
Am continuat și cu lucrările de modernizare în comună cu asfaltări de străzi și construcția de trotuare în noul cartier Glogovăț. S-au realizat trotuare în noul cartier având în prezent 70% finalizate în cartierul „Glogovăț” urmând a se asfalta și străzile, care acum sunt în faza de licitație. Sperăm ca de sărbători să le avem asfaltate (peste 6 kilometri), inclusiv în cartierul nou din Horia, aici având o lungime de peste 1100 de metri.
Aceste investiții se realizează cu fonduri Europene. În cartierul “Florilor” din Vladimirescu suntem la faza de a finaliza construcția de străzi și de execuție a introducerii energiei electrice, inclusiv iluminatul public. Precizăm că în data de 22 noiembrie vom scoate aproximativ 70 de locuri noi pentru case în Vladimirescu, Horia și Mândruloc.
Prețul de pornire a licitației este de 10 euro +TVA pe metru pătrat la Vladimirescu, 8 euro+TVA la Horia și 5 euro+TVA pe metru pătrat la Mânduloc. Înscriși cu intenția de participare la licitație sunt trei persoane pe un loc. Aproximativ la trei zile recepționăm o casă finalizată și suntem foarte optimiști în ceea ce privește acest lucru pentru că se dezvoltă comuna.
De asemenea am finalizat și drumul asfaltat care face legătura dintre cartierul „Via Carmina” și localitatea Vladimirescu spre Primărie. La școala din Vladimirescu s-au refăcut în totalitate trei grupuri sanitare cu bani de la bugetul local. Ne-a preocupat și aspectul comunei, dar în același timp avem în vedere și spațiile de joacă pentru cei mici și siguranța lor.
Am încercat să realizăm și parcuri pentru copii având în prezent 16 locuri de joacă dintre care 14 pe domeniul public și două în curțile grădinițelor. Am dorit de asemenea să fie cât mai atractive și sigure pentru cei mici, fiind împrejmuite cu gard colorat pentru a atrage copiii.
La Horia am construit trotuare dalate atât pe strada principală, cât și în parcul din centrul localității. Aici am amenajat parcul cu alei dalate și iluminare noaptea, dar am amenajat și stadionul cu tribuna și tot ce este necesar. Avem planificat tot la Horia pentru a încuraja mișcarea și sportul în prima etapă (începând din primăvară) construcția unei piste de biciclete care se va împărți în trei tronsoane.
Primul tronson va fi prin localitatea Horia unde pe lângă trotuar va fi și pista de biciclete, apoi al doilea tronson în extravilan între localitatea Horia și Vladimirescu, iar al treilea tronson va fi prin localitatea Vladimirescu, de la gară până în centrul de comună.
La capitolul sport pot spune că avem trei terenuri de fotbal întreținute și irigate pe timp de vară. La stadionul din Vladimirescu a fost însă nevoie să facem o investiție de 90,000 de euro pentru decopertare și introducerea de țevi subterane pentru drenajul apei și apoi reamenajarea la loc a terenului de fotbal.
Fiecare teren are tribune acoperite, construite solid în anul 2017, la Vladimirescu având o capacitate de 250 locuri, iar la Horia și Mândruloc de 150 de locuri. Respectăm și stimulăm tineretul comunei, iar în fiecare an de Ziua Națională avem o gală a tinerilor sportivi, după care socializăm la o masă festivă pentru a ne cunoaște mai bine și a face ca tinerii noștri să fie o echipă bine închegată.
De la noi au plecat copii care au ajuns în echipa de fotbal Steaua, iar acum avem un tânăr care este în lotul național de juniori la fotbal și care activează la o echipă din divizia B de fotbal al Italiei, la Bari.Avem de asemenea și un tânăr plecat la clubul Astra care este campion național la lupte, fiind pe locul III (Flavius Popa). Nu putem să nu amintim și pe domnul viceprimar Mihai Mag care este de 5 ori campion național, vicecampion mondial la karate și Maestru Emerit al Sporturilor, un lucru cu care ne mândrim.
Referitor la cultură, aș vrea să spun că de curând am achiziționat un autocar mic de 30 de locuri pentru că la cei 13.000 de locuitori ai comunei avem trei ansambluri de dansuri , la Vladimirescu și la Horia, iar acum avem un ansamblu de dansuri de „pitici” care asigură ziua de mâine.
Avem și trei echipe de fotbal, o secție de lupte și arte marțiale, astfel că este normal să avem deplasări numeroase, iar închirierea de fiecare dată a unui autocar este foarte costisitoare. Ne mândrim cu acești tineri pentru că ne reprezintă comuna pe unde merg.
Avem de asemenea o sală de sport de mare capacitate cu 150 de locuri pe scaune, sala fiind două zile pe săptămână la dispoziția școlilor din comună, iar pe timp nefavorabil pentru toți sportivii comunei, unde membrii echipelor pot face odată pe săptămână sport. Întreținerea sălii se face din închirieri (energie, căldură, etc).
Tot la capitolul cultură am accesat un proiect pe Fonduri Europene pentro o scenă mobilă la prețul de 220.000 de euro care este deja livrată Primăriei și a cărei recepție o vom face în luna noiembrie. La Căminul Cultural din Mândruloc am montat aparate de climatizare cu putere energetică, inclusiv pentru a încălzi sala la temperatura de 10 grade.Urmează finalizarea licitației pentru sonorizare și mobilier de cămine (scaune, etc).
Avem însă și o nemulțumire și rugăm totodată cetățenii comunei să ne sprijine, întrucât am pornit o acțiune de sterilizare prin care până acum s-a intervenit la 47 de animale, câini și pisici. Această acțiune se face gratuit și vom informa cetățenii în ziarul local cu datele, orele și locurile unde se va desfășura sterilizarea.
Precizăm faptul că anul acesta costurile prinderilor de câini vagabonzi, tranchilizarea și transportul lor la adăpostul de câini din Arad, a costat bugetul local suma de peste 6000 de euro pe an, de aceea avem rugămintea să nu hrăniți câinii vagabonzi și să nu îi abandonați pe ai dumneavoastră prin renunțare la ei.
Vom continua sterilizarea și credem că acest lucru va da rezultate. Aș dori să transmit tuturor locuitorilor comunei că vom face împreună cu domnul viceprimar Mihai Mag, consilierii locali și angajații Primăriei, tot ceea ce ne stă în putință pentru a moderniza comuna noastră” a încheiat domnul primar Ioan Crișan.