Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Veniturile medii ale arădenilor s-au triplat în ultimii zece ani

Potrivit unei analize realizate de cercetătorii de la Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor (FSEGA)  din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj, veniturile arădenilor s-au triplat în ultimii zece ani. Trebuie spus însă că ceea ce s-a întâmplat la Arad din acest punct de vedere depășește puțin în media națională, care a înregistrat o creștere de 194%.

Veniturile medii ale arădenilor s-au triplat în ultimii zece ani
Comentează 0

Salariile din România aproape s-au triplat în ultimii 10 ani, iar puterea de cumpărare a veniturilor medii aproape s-a dublat în acest interval, dar există și inegalități teritoriale semnificative, scrie economedia.ro.

Economiștii analizează și evoluția salariilor și arată că în cea mai defavorizată situație se află 11 județe, în care salariile sunt mai mici decât media națională, iar ritmul lor de creștere a rămas, de asemenea, sub media națională. De remarcat că trei județe, Sibiul, Timișul și Clujul, au salarii medii mai mari decât media națională și un ritm de creștere al salariilor peste medie.

Cu un salariu mediu net de 4.232 lei, Aradul se află peste jumătatea clasamentului într-un top al veniturilor medii înregistrate în județele țării, iar tendința este una pozitivă. Cu toate acestea, privind tabloul de ansamblu, putem spune cu siguranță că este loc de mai bine.

Intrați AICI pentru detalii.

Sursa foto: economedia.ro

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite